У Білій Церкві дитина проковтнула копійку: патрульні супроводили автівку з маленькою дівчинкою до лікарні

Маленькі діти полюбляють брати до рота різні сторонні предмети й інколи випадково їх ковтають. Іноді це не несе ніякої загрози, а в деяких випадках рахунок іде на години.

БЕЗ ТАБУ поділиться історією мами з Білої Церкви, дитина якої ненароком проковтуна монетку номіналом в 5 копійок.

Ольга Сова, пряма мова:

Ранок. Єва солодко спить. Я роблю композицію з кульок. Тиша. І серед цієї тиші я чую як за стіною, в іншій частині будинку, де живуть мої батьки і де цієї ночі спала Тереза страшний крик дитини ,а потім моєї мами!.Вибігла на двір, там на зустріч батько :” біжи бігом – Тереза проковтнула 5 копійок!”

Забігла в хату, дитина кричить і рве, каже що болить і що важко дихати і знову рве!!! Замотую в куртку несу до дому. Дзвоню Андрію. Він в супермаркеті . 9 хвилин. Він вдома. Ми без взуття ,находу вдягаючись , з рвотою і криком сідаємо в авто і летом в дитячу.

Але Таращанський масив стоїть! Він стоїть, бо міст на Заріччі роблять до нині, бо не працює світлофор і там регулювальник чи ще чого ,але він стоїть , і ми знаємо підїзджаючи туди що в нас нема часу. Можливо його нема зовсім!


Андрій , телефонує в 102 і поки ми доїжджаємо до Таращанського нас вже чекає патрульне авто!!! З сиреною і гучномовцем хлопці супроводжують нас через цю нескінченну пробку!!! Дитина весь час кричить і плаче що їй болить.

І от на в’їзді на міст. Перед самим мостом,якась…. людина поставила грузове авто. Воно перегородило праву крайню автобусну смугу по якій ми проскакували. Не залишається нічого, окрім сигналити і надіятись на реакцію водіїв на сирену поліції. Водії в пробці стоять без дистанції, а значить не можуть посунутись ,щоб перестроїтись в вільний від грузовика ряд нам вийшло швидко!

Врешті втислося поліцейське авто, і ми би мали за ним…але тут якийсь воліла просто перегороджує нам шлях і суне сам. Може не чув, не зрозумів, не побачив, що поліція робить супровід…

Втислись. Хлопці супроводом аж у двері приймальні .

Поза чергою. Огляд. Рентген. Хірург. Пройшла в шлунок. Не в легенях!Це головне! Больові відчуття , бо йшла по вузьких місцях стравоходу!

Треба було б витягти .. але в обласній, міській, районній – ніде немає ендоскопа з щіпцями!!! Ніде! Лише Охмадит та Боярка! Якщо ситуація критична – максимально лише туди! Якщо в легенях – лише туди! Але коли надто критично , то часу дуже мало. А в нас нема чим і як

Віримо що обійдеться без втручання Якщо ж болі будуть, тоді лише Київ.
Чекаємо і молимося як всі батьки за своїх діток!

Про що цей пост?
ПРО ОБЕРЕЖНІСТЬ!
Будьте обережні ще більше! Це так страшно! І навіть якщо дитині вже 4 вона може утнути таку дурницю. (лікарі говорять, що бувають проковтнуті шпильки, Кіндер іграшки, монети, батарейки і розкушені градусники, ланцюжки з хрестиками і це неповний перелік!!! І навіть в старшому віці.


Якщо сталося щось подібне – обов’язково до лікаря! Предмет може потрапити в легені, перекрити стравохід, пошкодити щось на своєму шляху ,спричинити кровотечу, заплутатись в кишківнику …


ПРО ПАРКУВАННЯ
Не паркуйте авто на проїжджій частині або там, де ваш транспорт блокує під’їзди, проїзди, виїзди. Для когось ваше порушення правил парковки, може коштувати дуже дорого!


ПРО ПОВЕДІНКУ НА ДОРОЗІ
Завжди, реагуйте на проблискові маячки поліції, швидкої, пожежної. Вони рятують життя. І чи встигнуть вони до пункту призначення часто залежить від вас.


І ПРО ВДЯЧНІСТЬ та ПРОФЕСІОНАЛІЗМ.
Вдячність лікарям за оперативну роботу.
Вдячність диспетчеру служби 102. За те, що зреагувала на прохання про допомогу. Не перенаправляла, не задавала багато питань, а просто зробила все, щоб допомогти.


Особлива вдячність цим чудовим хлопцям- Німерич Максиму
та Сергій Смеляк . Батальйон патрульної поліції, Біла Церква, 1 взвод , 2 рота. Вдячність за людяність, оперативність, за те, що прийшли на допомогу і не відмахнутися,не переклали прохання про допомогу на когось іншого. За те, що не шукали зобов’язаних, а взяли і допомогли!Зробили все від них залежне!
Люди, нехай береже вас Бог і тих кого ви любите. Нехай цінує керівництво,бо саме завдяки таким як ви живе віра в людяність, професіоналізм і небайдужість.


P.S Опісля знайшли хлопців і сфотографували, спеціально, щоб поділитися з вами. Щоб знали в обличчя цих чудових людей, поліцейських, які патрулюють вулиці нашого міста, які готові прийти на допомогу без зайвих питань і поділу на “наша/не наша справа”, “наша/ненаша відповідальність”. Взяти і зробити все можливе

P.S Хочеться звернути увагу Геннадій Дикий на проблему постійних пробок на Таращанському мосту та на відсутність деякого обладнання в лікарнях… Можливо у Ваших силах щось змінити і чимось допомогти.

admin

Recent Posts

В Білій Церкві виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця

22 травня у ПК «Росава» відбудеться перший великий сольний концерт гурту 100лиця в Білій Церкві. …

2 тижні ago

У Білій Церкві 11-річного хлопчика на залізниці уразило струмом

16 квітня, в місті Біла Церква двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. Попередньо відомо, що…

3 тижні ago

Директорка дитячого садочку Білої Церкви ​​завдала 730 тис грн збитків громаді

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури колишній директорці дитячого садочка у Білоцерківському районі…

3 тижні ago

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» змінив адресу та розширився!

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» радо повідомляє про своє розширення та відкриття нових відділень,…

3 тижні ago

У Білій Церкві виступить співак CHEEV: гостей чекає оновлена програма та всім відомі хіти «Гарно так», «Мрієшся», «Оберігати»

12 травня у ПК «Росава» відбудеться великий концерт яскравого та талановитого CHEEV.  Початок концерту о…

3 тижні ago

Мер Білої Церкви Геннадій Дикий вступив до лав ЗСУ

Міський голова помідомив, що вступив до лав Збройних сил України. Також він зазначив,що є офіцером…

1 місяць ago