Categories: Новини

Офіційно: Біла Церква та Брауншвейг стали містами побратимами

Під час засідання було затверджено Угоду про партнерство солідарності між містами Брауншвейг (Федеративна Республіка Німеччина) і Біла Церква.

Як зазначив міський голова Геннадій Дикий укладення цієї Угоди викликано загарбницькою війною Росії проти України з 24 лютого 2022 року, яка суперечить міжнародному праву.

У документі йдеться про те, що громада Брауншвейгу солідарна з громадянами міста Білої Церкви, а також з усіма людьми, які через війну, розв’язану росією проти України, були вимушені покинути свою Батьківщину і знайшли прихисток в місті Білій Церкві і місті Брауншвейг.

Партнерство солідарності полягатиме, насамперед, в підтримці  нашого міста, з боку  Брауншвейгу у формі гуманітарної допомоги. Планується спільна участь й у міжнародних заходах і програмах міст, а також ініціативах Європейського Союзу.

Міський голова наголосив, що Біла Церква вже отримала суттєву допомогу від Брауншвейгу. Нещодавно до міста прибуло 6 вантажівок з медпрепаратами, теплими речами та меблями. Німецьке місто вже розглядає передачу нам бувших у використанні, проте сучасних, комфортабельних, низькопідлогових автобусів.

Угодою також передбачається, що по завершенню актуальної кризи обидва міста посилюватимуть відносини між особами громадянського суспільства, а також у сферах економіки, науки, освіти і культури, надаватимуть взаємну підтримку шляхом обміну фаховими знаннями і досвідом, сприяючи позитивному розвитку обох міст.

«Приємно, що весь цивілізований світ підтримує Україну. Ми вдячні їм за це. Сподіваюся, що з містом Брауншвейгом ми матимемо довгі партнерські відносини і після нашої перемоги вони тільки зміцняться», – зазначив міський голова.

admin

Recent Posts

В Білій Церкві виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця

22 травня у ПК «Росава» відбудеться перший великий сольний концерт гурту 100лиця в Білій Церкві. …

3 тижні ago

У Білій Церкві 11-річного хлопчика на залізниці уразило струмом

16 квітня, в місті Біла Церква двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. Попередньо відомо, що…

4 тижні ago

Директорка дитячого садочку Білої Церкви ​​завдала 730 тис грн збитків громаді

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури колишній директорці дитячого садочка у Білоцерківському районі…

4 тижні ago

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» змінив адресу та розширився!

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» радо повідомляє про своє розширення та відкриття нових відділень,…

4 тижні ago

У Білій Церкві виступить співак CHEEV: гостей чекає оновлена програма та всім відомі хіти «Гарно так», «Мрієшся», «Оберігати»

12 травня у ПК «Росава» відбудеться великий концерт яскравого та талановитого CHEEV.  Початок концерту о…

1 місяць ago

Мер Білої Церкви Геннадій Дикий вступив до лав ЗСУ

Міський голова помідомив, що вступив до лав Збройних сил України. Також він зазначив,що є офіцером…

2 місяці ago