Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Звіт міського голови про роботу ради і виконкому в сфері ЖКГ
Звіт міського голови про роботу ради і виконкому в сфері ЖКГ
Четвер 16 Липня, 2020

В рамках Звіту про роботу Білоцерківської міської ради та виконавчого комітету Геннадій Дикий представив шосту частина  звіту – про житлово-комунальне господарство Білої Церкви.

Ця галузь забезпечує комфорт проживання містян у Білій Церкві.

У 2019 році департаменту за рахунок всіх джерел фінансування було виділено 249 млн грн. З них 215 млн грн – це міський бюджет, а 33 млн грн – субвенції з обласного та державного бюджету.

Управління житлового господарства займається безпосередньо житловим фондом міста. Приорітетом є підтримка і спонукання білоцерківців брати відповідальність за своє житло створюючи ОСББ, щоб самостійно контролювати всі видатки співвласників. Для підтримки ОСББ працює міська програма «Теплі кредити» на реалізацію якої у 2019 році було виділено майже 3,5 млн грн. За звітній період цією програмою скористалися 8 об’єднань співвласників багатоквартих будинків, суттєво прокращивши енергозбереження своїх осель та зменшивши комунальні платежі для своїх об’єднань.

Також управлінням було проведено 38 капітальних ремонтів ліфтів та  71-не  експертне обстеження. 

 Управлінням дорожнього господарстваза 2019 рік було виконано робіт на 77,5 млн грн.

Відремонтовано дорожнє покриття на 82-х вулицях міста на суму 33 млн грн 

Проведено ремонти 84-х прибудинкових територій на суму 27 млн грн.

Приорітетним для міської влади є зручність пересування містян без без використання транспорту, для цього в 2019 році було відремонтовано близько 5 тисяч квадратних метрів тротуарів  на суму 6,2 млн грн

На облаштування зон відпочинку у 2019 році було виділено 3,2 млн.грн.

  Проводились реконструкції рекреаційних зон «Замкова гора» та зони відпочинку біля церкви Покрова по проспекту Князя Володимира, а також продовжено роботи з реконструкції скверу на Таращанському масиві

Значна увага приділяється безпеці білоцерківців в тому числі і гарній освітленості вулиць та пішоходних зон

 У 2019 році проведена модернізація та реконструкція вуличного освітлення на 64 вулицях на суму 24, 3 млн грн. Було замінено та встановлено 1438 нових сучасних енергозберігаючих світлоточок. Відбулася реконструкція підсвітки пішохідних переходів на восьми вулицях на загальну суму майже 800 тис грн.

Встановлено новий світлофорний об’єкт на напруженому перехресті вулиць Рибна і Кожедуба, встановлено 150 нових дорожніх знаків та було нанесено 11,5 тисяч кв. метрів дорожньої розмітки.

У рамках програми Смарт Сіті продовжується встановлення відеокамер зовнішнього спостереження у всіх районах міста, станом на 1 січня 2020 року їх у місті налічувалось 65.

Всі ці заходи дають відчутні результати, згідно статистики у Білій церкві за 2019 рік майже вдвічі зменшилась кількість ДТП за участі пішоходів.

Екологія та стан водойм мають стратегічну важливість для білоцерківців.

Було розпочато відновлення гідрологічного режиму та екологічного стану річки Протока, на суму майже три мільйони гривень. Протягом року проводились роботи з санітарної розчистки прибережної смуги Росі в районі переливної дамби, розчистка водойми в рекреаційній зоні біля церкви Покрови також виявлялись та ліквідовувались несанкціоновані приєднання та викиди стоків до мереж зливової каналізації та безпосередньо в водні об’єкти.

Єдиним сертифікованим місцем відпочинку на водних об’єктах в нашому місті  є Центральний міський пляж  в 2019 там були проведені значні роботи з благоустрою, що створили комфортніші умови для відпочиваючих. 

Одним з важливих питань міста є ситуація з безпритульними тваринами. Наразі нами обрано найгуманніший метод регулювання чисельності безпритульних тварин “відлов-стерилізація-повернення»

За 2019 рік було стерилізовано на вакциновано 635 собак. Також міською Радою підписано меморандум про співпрацю з міжнародним фондом «Чотири лапи».

В усіх районах міста розміщено зоокомплекси для прибирання за домашніми улюбленцями.

Департаментом проводиться значна робота по догляду за зеленими насадженнями міста, такі як видалення аварійних дерев, обрізка омели та оновлення і збільшення зелених насаджень.

За 2019 рік було висаджено близько 250 нових дерев. 

За підтримки фонду Фрідріха Наумана – в Білій Церкві впроваджується  проект Управління зеленими насадженнями, в рамках якого в 2019 році створено інтерактивну мапу SMART Green БЦ. Завдяки цим заходам  Біла Церква отримала почесну всеукраїнську  відзнаку «Екологічно відповідальне місто»

У складі департаменту житлово комунального господарства успішно функціонує Центр оперативного реагування, звернувшись в який за єдиним для всіх служб номером, цілодобово можна отримати інформацію і допомогу з усіх питань, які стосуються життєдіяльності міста.

Геннадій Дикий:

Я переконаний, що завдяки житлово комунальній галузі всі ми можемо бачити покращення на вулицях Білої Церкви, яка щороку стає все більше нагадувати справжнє європейське місто.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors