Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Звільнення Кличка: у Зеленського пішли на радикальні заходи
Звільнення Кличка: у Зеленського пішли на радикальні заходи
Четвер 25 Липня, 2019

Глава Офісу президента Андрій Богдан направив до Кабміну прохання про звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА.

Рішення аргументовано 118 статтею Конституції України. Відповідний документ із посиланням на власне джерело опублікував на своїй сторінці у Facebook шеф-редактор OBOZREVATEL Орест Сохар.

Як повідомляють мої джерела, глава Офісу президента Андрій Богдан відправив міністру Кабінету міністрів Олександру Саєнку лист із проханням зробити подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА. Почалося“, – уточнив він інформацію.

У документі з підписом Богдана йдеться, що Кличко може бути звільнений у зв’язку з тим, що голови місцевих адміністрацій призначаються і звільняються президентом України за поданням Кабміну.

Звільнення Кличка: у Зеленського пішли на радикальні заходи. Документ

“Законом України “Про місцеві державні адміністрації” визначено, що голови місцевих держадміністрацій призначаються на строк повноважень президента, в разі обрання нового президента продовжують здійснювати свої повноваження до призначення в установленому порядку нових”, – повідомляється у листі Богдана.

Одержання листа з таким змістом підтвердив прессекретар Кабінету міністрів Василь Рябчук. Він повідомив, що це звернення буде опрацьовуватися в установленому законом порядку.

Заступник керівника Офісу президента України Руслан Рябошапка підтвердив існування звернення голови ОП Андрія Богдана до уряду з проханням подати необхідні документи для звільнення Віталія Кличка з посади керівника Київської міської державної адміністрації. Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Це було нагадування від керівника Офісу президента Андрія Богдана прем’єр-міністру України про те, що необхідно внести подання про звільнення голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка“, – уточнив Рябошапка. За його словами, Гройсман уже вніс подання про звільнення всіх голів місцевих адміністрацій, крім голови КМДА.

Представник Офісу президента сподівається, що це питання буде вирішене на найближчому засіданні Кабінету міністрів. При цьому Рябошапка закликав не політизувати це звільнення. “Є норма закону, згідно з якою голова місцевої державної адміністрації призначається на термін повноважень президента України. Яка може бути політика у тому, що змінився президент і термін повноважень голови місцевої адміністрації закінчився?” – пояснив заступник голови ОП.

У КМДА відповіли, що не отримували офіційних даних про лист з Офісу президента до Кабміну, пише “Новое время”.

“У нас немає офіційної інформації з цього приводу. Ні листів, ні будь-яких повідомлень”, – пояснила прессекретарка столичного голови Оксана Зінов’єва.

На початку липня з’явилася інформація, що новий глава держави прагне розділити повноваження мера і голови столичної адміністрації. Вся виконавча влада повинна перейти ставленику президента України.

Кличко заявив, що, просуваючи ініціативу про поділ обов’язків мера Києва і голови КМДА, Зеленський не повинен забувати, з чого починався Майдан. Адже першими його підтримали саме жителі української столиці.

Також він зазначив, що план Зеленського є позбавленням Києва місцевого самоврядування. Він дорікнув президента в поверненні старих методів Януковича.

Мер Києва не виключив, що головою КМДА Зеленський може призначити власника мережі МАФів у Києві, кандидата в народні депутати від “Слуги народу” Андрія Холодова.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors