Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Коронавірус online > Звернення Геннадія Дикого щодо критичної ситуації в місті
Звернення Геннадія Дикого щодо критичної ситуації в місті
Вівторок 23 Березня, 2021

Мер Білої Церкви розповів про додаткові ліжко-місця в лікарнях, нові ШВЛ та концентратори, а також поділився жахливою статистикою коронавірусної інфекції серед білоцерківців.

Як зазначив Геннадій Дикий, лише за останні 10 днів у білоцерківських лікарнях додатково відкрито 120 ліжко-місць забезпечених киснем. Готуються до відкриття додаткові відділення. За кошти міського бюджету за останні 7 днів придбано 45 двопостових та 50 однопостових концентраторів, які здатні забезпечити киснем ще 140 хворих. Було придбано ще два сучасні апарати ШВЛ.

Всі інфекціоністи та анестезіологи вже давно залучені до боротьби з вірусом. Сьогодні у бригади, які працюють з хворими на COVID, ідуть працювати лікарі дерматологи, хірурги, офтальмологи та інші не профільні спеціалісти. Це безпрецедентний вияв людяності й самопожертви.

Всі додаткові місця заповнюються за лічені дні. Вірус мутує, він став набагато небезпечніший. Якщо весь попередній рік тільки 50 відсотків хворих потребували кисневої підтримки, то зараз потребують майже всі 100 відсотків. Вірус почав вражати навіть молодих людей 18-28 років.

Цифра для розуміння критичної ситуації:

  • з 16.03.20 по 1.03.21 (майже рік) у громаді констатували 70 випадків коронавірусу у дітей віком від 5 до 18 років;
  • з 1.03.21 по 22.02.21 (22 доби) на COVID-19 вже захворіло 110 дітей.

Як повідомив Геннадій Анатолійович, коли рік тому ми зіштовхнулися з Covid-19, у лікарнях №1 і №3 було всього 10 ліжко-місць з киснем, з запасом кисню 500 л. Зазвичай його вистачало на місяць. Станом на зараз 312 місць плюс 120 місць у центральній районній лікарні, з запасом кисню 31000 л, якого вистачає максимум на 10 днів.

“Зазвичай у білоцерківській громаді помирало від 4 до 5 людей в день, то зараз від 14 до 20” – додав мер Білої Церкви.

Геннадій Дикий:

При всьому бажанні, ми фізично не зможемо до кожного порушника приставити наглядача. Спрацює лише наша особиста самосвідомість і самоорганізація.
Бережіть себе та своїх близьких!
P.S. Щиро і від усього серця дякую кожному медичному працівнику, який наразі знаходиться на передовій боротьби з вірусом та кожному жителю нашої громади, який з розумінням ставиться до ситуації та виконує всі карантинні вимоги! Разом ми обов’язково переможемо!

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors