Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Кримінал > “Золота дорога” для перевізника або що таке політична корупція в Білій Церкві
“Золота дорога” для перевізника або що таке політична корупція в Білій Церкві
Вівторок 17 Грудня, 2019

Все рано чи пізно стає явним, але це “явне” мало кому цікаве. Правоохоронцям взагалі нецікаво, виборцям, які потім голосують за депутатів і міського голову, тим паче, бо фраза “нехай крадуть, аби щось робили” нікуди не ділася.

Отже, це лонгрід і читати багато, але прочитайте, будь ласка, вам буде цікаво, щоб розуміти всю подальшу історію в цілому. Це маленький приклад корупції, в тому числі політичної, як лобіюють депутати і заступники міського голови разом з іншими посадовцями будівництво непотрібної дороги під “потрібних” людей за 10 411 449 гривень, а також, як виділяють землю майже в центрі Білої Церкви, коли для інших землі нема.

Фігурують в цій історії переважно такі особи як Білоцерківський міський голова Геннадій Дикий від партії “Самопоміч”, Олександр Поляруш – депутат Київської обласної ради від “Радикальної партії Олега Ляшка” і водночас заступник міського голови, як сказав депутат Ігор Гейло про нього – “Мер Заріччя”, також фігурує власник компанії перевізника ТОВ “ЕПІТРАНС” – Петеліна Валентина і вона ще власник ТОВ “РОСЬБУДСЕРВІС”, яка займається будівництвом, а ще, звісно, міська рада, яка і виділяє землі для “підставних” людей, які раптово переоформлюються на інших осіб, ну і управління капітального будівництва Білоцерківської міської ради, яке влаштовує фіктивні тендери.

Суть історії дуже проста. В 2018 році з’являється новий перевізник в Білій Церкві, компанія ТОВ “ЕПІТРАНС”, яку лобіював Олександр Поляруш і яка переважно орендує транспорт (свого нема), ну і бенефіціаром якої є така собі Валентина Петеліна.

Повне співпадіння по особі, яка є власником земельних ділянок позаду таунхаусів, які побудували на “Вокзальній” внизу біля кар’єру майже біля річки, там де паркова зона. Ці дві земельні ділянки загальною площею 2000 квадратних метрів під забудову, на двох.

Друга людина – це Корбут Людмила і така особа ж є власницею компанії ТОВ “ДЕМА ІНВЕСТМЕНТ”, те ж будівництво різного роду. Крім цього, така сама Корбут Людмила балотувалася в Київську обласну раду в 2015 році від партії “Радикальна партія Олега Ляшка”. Оце так співпало.

Далі, в травні 2019 року стається те, що управління капітального будівництва, яке повністю контролюється міським головою Геннадієм Диким, влаштовує тендер на будівництво дороги, порушуючи Генеральний план міста Біла Церква.

Це “магічне” управління підкоряється виключно міському голові і звісно все йде з його згоди, або не йде, бо навіть депутатам не дають документи, буває по “підозрілим” тендерам чи роботам.

Тож тендер на 10+ мільйонів гривень для побудови приблизно 300 метрів дороги впритул до озерця і в парковій зоні. Назва тендеру – “Будівництво дороги від вул. Запорізька до вул. Річкова в м. Біла Церква Київської області”. Перед цим вони вирубують берези, інші дерева і вирівнюють ґрунт під цю дорогу. Лобіює знову ж таки Поляруш Олександр цю дорогу, бо саме він займався в той час як дорогами, так і контролем УКБ.

Потім через розголос громадськості і ЗМІ вони призупиняють роботи по вирубці, за це дякуємо Віталію Блінову, Олександру Коломійцю, Віктору Левицькому, Віталію Гаделії та іншим. Пізніше тендер визнають не дійсним бо там підставні люди були які давали можливість виграти його фірмі “КАНІВ-ГРАНІТ”. Тобто тендер фіктивний, думали ніхто не зверне увагу, але звернули.

Цікавий факт, що таунхауси, які біля цієї “дороги” побудовані також не без депутатів Білоцерківської міської ради, таких як Мазуревич Дмитро, Підпалий Сергій, які також як і Олександр Поляруш є депутатами від “Радикальна партія Олега Ляшка”. Збіг?

Наче все, але лобіювання будівництва цієї дороги продовжується і на офіційних засіданнях. Ті посадовці, які також були згодні з нами, що вирубати дерева не потрібно було і дорога та не потрібна – різко змінили свою точку зору.

На кону 10+ мільйонів гривень все ж таки, а може й більше. Суть в тому, що будучи депутатами, посадовцями і міським головою – в змові в тому числі з приватним бізнесом вони наші кошти, які ми платимо як податки, використовують, щоб будувати собі дороги, оформлювати землі і таке інше, а потім на цих землях будувати таунхауси і продавати.

Такий собі бізнес на бюджеті міста.Виходить, що напевно ж власник перевізника ТОВ “ЕПІТРАНС” хотіла за бюджетні кошти збудувати собі “золоту дорогу” біля своїх ділянок , щоб потім побудувати будинок, а може й низку будинків типу “таунхаус” при цьому складається враження, що все це може потім перейти в руки тих же посадовців та депутатів. Також не забуваємо, що виділення таких ділянок це просто нонсенс на фоні постійних відписок для “не своїх” воїнів АТО та інших, про те, що землі в межах Білої Церкви нема.

Ось така історія. Думайте. Робіть висновки. Вам може бути як в приказці “нас орда, а нас рать”, але тоді ви так і будете сірою масою на якій паразитують більш хитріші в якості депутатів та посадовців і будуть далі розповідати, що коштів нема на лікарні, на садочки, на школи.Дякую всім, хто дочитав повністю і вибачте за можливі помилки.

Павло Лаврусь

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors