Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Жителям Київщини пояснили, хто зможе отримати компенсацію за електроопалення
Жителям Київщини пояснили, хто зможе отримати компенсацію за електроопалення
Понеділок 1 Лютого, 2021

У Верховній Раді схвалили законопроєкт №4672, що передбачає виплату монетизованих компенсацій людям, у домівках яких встановлене електроопалення.

Цього вдалось досягти завдяки спільній ініціативі Президента України Володимира Зеленського, Кабінету Міністрів та народних депутатів.

Про це зазначив очільник облдержадміністрації Василь Володін.

Прийнятий документ, як повідомляє Уряд, передбачає виділення 1,4 млрд грн з державного бюджету на виплату компенсацій у зв’язку з підвищенням тарифів на електричну енергію.

«Президент спільно з Кабміном продовжують робити все можливе для подолання тарифної кризи. Відповідно після скасування пільгового тарифу на електроенергію влада оперативно прийняла рішення про надання допомоги українцям, які взимку користуються електричним опаленням. Тепер вони зможуть отримувати монетизовані компенсації і таким чином економити сімейний бюджет», – додав Василь Володін.

При цьому очільник облдержадімінстрації пояснив, хто конкретно з жителів Київщини зможе претендувати на допомогу. Відтак йдеться про:
• людей, які проживають у житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах та гуртожитках), обладнаних електроопалювальними установками;
• людей, які проживають у багатоквартирних будинках, які не газифіковані природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (у тому числі у сільській місцевості);
• багатодітних, прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу.

Порядок надання таких компенсацій Уряд визначить у тижневий термін після публікації закону, який підписано Президентом України.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors