Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Жорстоке поводження з рибою: у Польщі працівникам супермаркету дали умовні терміни
Жорстоке поводження з рибою: у Польщі працівникам супермаркету дали умовні терміни
Субота 19 Грудня, 2020

У Польщі трьох працівників супермаркету засудили до умовного позбавлення волі за жорстоке поводження з рибою. За словами захисників тварин, це «дуже сильний сигнал і удар по варварських практиках».

Про це повідомляє Hromadske з посиланням на Gazeta Wyborcza.

Позов проти працівників супермаркету подали ще 10 років тому. У справі йшлося про те, що рибу тримали без води та пакували в сухі пластикові пакети.

За словами Кароліни Кушлевич, яка захищає тварин у суді, такі дії щодо риб є варварством. Вона наголосила, що до риб досі ставляться, як до «другосортних» створінь, хоча вони теж є живими та потребують захисту.

«Ми погоджуємося вбити живу істоту, щоб вона потім потрапила на нашу тарілку. Я не хочу цього робити. Так само як я не хочу, щоб політики та єпископат вирішували моє жіноче життя», — заявила вона.

Кушлевич зазначила, що таке рішення суду є ознакою того, що система починає боротися з безкарністю за знущання з тварин.

Спершу позов захисників тварин зазнав поразки. Проте за результатами повторного розгляду вину трьох співробітників супермаркету таки визнали. 

Чоловік, який на той час був керівником рибного відділу, отримав 1 рік умовного позбавлення волі з відтермінуванням на 2 роки. Інших двох працівників засудили на 10 місяців позбавлення волі з відтермінуванням на 2 роки. Також умовно.

У польському виданні Radio Zachod наголосили, що таке рішення суду якраз збіглося зі зростанням популярності страви з коропа серед поляків. 

“У випадку з чотириногими, добитися людської емпатії та реакції на жорстокість значно легше. Але з рибою досі поводяться як з “другосортними” створіннями, як і з птахами. Важливо, щоб люди зрозуміли, що це теж жива істота і її треба захищати”, – цитує Polskie Radio Кароліну Кушлевич, адвокатку, яка у суді добивалася справедливості для коропів.

За її словами, це перший випадок, коли людину, що упаковувала живих коропів без води, визнають винною у злочині. На її думку, такий вирок допоможе зменшити обсяги торгівлі живою рибою.

Зауважається, що суд не розглядав питання того, яку подальшу долю мала придбана покупцями риба.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors