Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Зеленський скасував кримінальну відповідальність за водіння в нетверезому стані
Зеленський скасував кримінальну відповідальність за водіння в нетверезому стані
П’ятниця 3 Липня, 2020
Президент Володимир Зеленський підписав новий законопроєкт, який скасовує кримінальну відповідальність за водіння авто в нетверезому стані, який набув чинності напередодні.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Закон про кримінальну відповідальність Рада ухвалила ще в листопаді 2018 року. Він мав набути чинності 1 січня 2020 року, але парламентарі відтермінували його на шість місяців, тобто до 1 липня. Але працювати він знову не буде.

17 червня парламент ухвалив закон №3314, яким стаття 286-1 КК України скасовується і в ній вже немає кримінальної відповідальності за керування автівкою в нетверезому стані.

Якби президент не підписав новий законопроект, то керування транспортними засобами під впливом алкоголю, наркотиків або ліків, передача керування особі в такому стані, відмова від перевірки або вживання таких речовин після аварії мала б каратись штрафом від 17 до 34 тис грн із позбавленням права керувати на строк до 3 років. А при повторному порушенні було передбачено штраф до 51 тис. грн із позбавленням права керування на строк у від двох до трьох років.

Все ж штрафи для кермувальників напідпитку зростають. Відтепер штраф складає не 10 200 грн, як це було раніше, а від 17 до 34 тис грн. При повторному порушенні штраф – 51 тис грн та конфіскація водійського посвідчення на 3 роки.

Відеосюжет телеканалу ICTV:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors