Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Зеленський підписав закон про штрафи за відмову в пільговому проїзді для УБД
Зеленський підписав закон про штрафи за відмову в пільговому проїзді для УБД
Четвер 17 Жовтня, 2019

Президент Володимир Зеленський схвалив законопроект №0893 “Про внесення змін до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову в пільговому перевезенні окремих категорій громадян”. Про це свідчить інформація на сайті парламенту.

Останній етап проходження документа – повернуто з підписом від президента.

Зеленський схвалив закон про штрафи за відмову в пільговому проїзді для УБД

Проект закону спрямований на те, щоб штраф, який накладається на перевізників за відмову в безкоштовному проїзді учасникам бойових дій, ветеранам був збільшений.

Станом на зараз адміністративний штраф за безпідставну відмову від передбаченого законом пільгового перевезення громадян становить 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 136 гривень.

Після набуття законом чинності це правопорушення спричинить накладення на водіїв транспортних засобів, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 850 гривень. При цьому в першому читанні закон передбачав штраф у розмірі 150 таких мінімумів.

Нагадаємо, раніше законопроект підписав спікер Ради Дмитро Разумков.

Як писало РБК-Україна раніше, 3 жовтня парламент 9 скликання схвалив законопроект у другому читанні.

При цьому за основу даний закон приймала ще Рада 8 скликання на початку червня. За документ тоді після низки невдалих спроб проголосував 231 нардеп.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors