Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Кримінал > Засуджений Білоцерківської виправної колонії “розводив” людей на OLX
Засуджений Білоцерківської виправної колонії “розводив” людей на OLX
П’ятниця 15 Травня, 2020

Заступник керівника Білоцерківської місцевої прокуратури Київської області Сергій Лужецький повідомив про засудженого Білоцерківської виправної колонії, який заробляв гроші на OLX, ошукуючи людей.

Не дивлячись на те, що виправні установи – це режимні об’єкти, і в даній установі особи позбавлені можливості використовувати засоби зв’язку, однак такі випадки зафіксовано. Один із засуджених, який утримуючись в Білоцерківській виправній колонії № 35, використовуючи мобільний телефон, розміщував оголошення на OLX про продаж шаф-купе, мотоблоків, телефонів, холодильників, ошукував людей на гроші.

Люди після ознайомлення з цими оголошеннями телефонували злочинцю, і у ході спілкування він їх переконував у наявності в нього цих речей і люди, будучи введені в оману таким шахраєм, перераховували на його картковий рахунок грошові кошти у різній сумі, але замовленого товару у нього не отримували.

Білоцерківської міською прокуратурою досліджено дану подію, проведено досудове розслідування, встановлено таку особу, обвинувальний акт направлено до суду для розгляду.

Обвинувачення пред’явлено за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство з використанням електронно-обчислювальної техніки. Наразі проводиться судовий розгляд.

В даному кримінальному провадженні встановлено 11 його злочинних діянь, по яким висунено обвинувачення. Суми, які він видурював в ошуканих людей різні: від 1200 грн до 8000 грн по кожному епізоду злочинних дій.

Конституція УкраїниСтаття 62. Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Деталі у сюжеті телеканалу МІСТО:

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors