Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Запобігання та протидія домашньому насильству і насильству за ознакою статі – на контролі
Запобігання та протидія домашньому насильству і насильству за ознакою статі – на контролі
Понеділок 24 Травня, 2021

20 травня відбулося засідання Координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на території  Білоцерківської  міської територіальної громади.


На початку засідання заступник міського голови, голова Координаційно ради  Катерина Возненко привітала новий склад даного органу  та повідомила присутніх,  що Білоцерківська міська територіальна громада  стала одним з переможців проєкту «Міста, вільні від домашнього насильства», що фінансуватиметься Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні.   

 У ході засідання секретар Координаційної ради Валентина Степашкіна  поінформувала присутніх, що у зв’язку із створенням Білоцерківської міської  територіальної громади було оновлено склад Координаційної ради та затверджено Положення, дія якого відтепер розповсюджується на територію всієї громади. Відповідне рішення (№ 84,  від 09.02.2021р.) було ухвалено виконавчим комітетом міської ради.

На засіданні було презентовано статистичну інформацію щодо фактів вчинення насильства та поінформовано про вжиті заходи відповідних служб та органів у цьому напрямку. Зокрема, протягом 1 кварталу 2021 року на території Білоцерківської МТГ зареєстровано 485 звернень громадян з приводу вчинення домашнього насильства проти 580 за відповідний період 2020 року. 482 звернення надійшло до Білоцерківського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області, 11 – до підрозділу ювенальної превенції Білоцерківського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області та 3 – до Білоцерківського міського центру соціальних служб. З них насильства зазнали: 411 жінок, 72 чоловіків та 2 дітей.

Станом на 01 квітня ц.р., на обліку в управлінні поліції, перебувало 465 осіб у зв’язку з вчиненням  домашнього насильства (проти 511 осіб  за  відповідний період 2020 р.)  з  яких – 61 жінка  та 404 чоловіків;  в 33 випадках насильство скоєно в присутності неповнолітніх дітей  (по всіх випадках поінформовано службу у справах дітей міської ради);

76 особам (проти 106 в 2020 р.) було  виписано  тимчасовий заборонний припиc.

По кожному зверненню щодо домашнього насильства проведена відповідна організаційна робота.

Про організацію надання  соціальних послуг за фактами  домашнього насильства поінформувала директор Білоцерківського міського центру соціальних служб Людмила Севериненко.  Також на засіданні було заслухано та обговорено інформацію   щодо  захисту  прав дітей в цифровому середовищі, яке доповіли члени Координаційної ради, працівники управління освіти і науки міської ради Наталія  Яценко  та Людмила Корнієнко.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors