Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Забутий масив? Що було зроблено на Леваневсього за останні 5 років
Забутий масив? Що було зроблено на Леваневсього за останні 5 років
П’ятниця 18 Червня, 2021

Білоцерківці досить мало знають про свою стародавню історію, а ще менше – про історію новітню, а саме про те, що відбувалося в місті за останні 5 років. Масив Леваневського, 60 тисяч населення – це як місто Фастів.

Що було зроблено на масиві за останні 5 років?

Багато років для того, щоб оформити якісь документи чи потрапити до сімейного лікаря або здати аналізи, мешканцям масиву Леваневського треба було їхати дуже далеко в центр міста, а то і далі. Але тепер все змінилося, все поруч.

За останні п’ять років на масиві відкрили три нові амбулаторії, що дозволяють мешканцям Леваневського отримати первинну медичну домогу недалеко від будинку.

На ці потреби з бюджету було виділено майже півтора мільйона гривень. Це лише на будівництво. Окремо щороку виділяються гроші на нове обладнання і устаткування.

Далі Центр надання адміністративних послуг – виділено майже два мільйони гривень і це дозволяє жителям масиву практично всі послуги отримати не виїжджаючи з масиву. А згодом, до цих послуг додадуть ще й паспортні. До речі, відділ соцзахисту тут має свою філію, де можна оформити субсидію. Зручно, правда?

Окремо хотілось би зазначити, що мешканці масиву наповну скористалися можливостями громадського бюджету. Відремонтована і оснащенна прекрасною апаратурою обсерваторія у клубі Прометей користується неабиякою популярністю у дітлахів з усього міста. У гуртку робототехніки з задоволенням займаються ті, кому небайдужий технічний прогрес. Зручний пандус облаштовано у реабілітаційному центрі «Шанс», а кокворкінг Літера у восьмій бібліотеці гостинно приймає усіх охочих цікаво провести час, позайматися чи попрацювати. На це все у рамках громадського бюджету було виділено майже 2, 5 мільйони гривень.

Дитячі майданчики, спортивні стадіони, ремонти у клубах за п’ять років на суму 22,5 мільйонів гривень – це все відбувалося не раптово, можливо тому ми всі звикаючи до поступових змін і не звертаємо уваги те, що маємо.

Ремонти у школах та дитячих садочках масиву – окрема стаття витрат і ті, хто не має дітей шкільного віку можливо не знають про них.

Реанімована школа мистецтв №3 дала можливість талановитим дітям проявляти себе у більшій кількості видів мистецтв. І на ремонти для неї теж не поскупилися.

А що вже казати про дороги, по яким нарешті не страшно їздити, як от наприклад, дорога по вулиці Молодіжній.

Або модернізоване сучасне освітлення, яке убезпечує нас ввечері та вночі, як от на вулиці Східній.

Чи алеї, по яким приємно гуляти, як алея на бульварі Княгині Ольги. А ще – прибудинкові, тротуари, зупинки.

До речі про зупинки – з четвертого мікрорайона до піонерської, на екологічному транспорті і без пересадки – зроблено. Новий тролейбусний маршрут номер 8.

І коли ми з задоволенням дивимось на головну дорогу, що ремонтується, чи на нову алею на стометрівці хіба ми задумуємось що від задуму до реалізації служби проходять шлях у рік півтора у вигляді погодження проєктів затвердження проєктно кошторисної документації, виділення радою коштів, проведення тендеру та врешті початком ремонту.

Цей сюжет не має на меті хвалити владу і муніципальні служби – це їхня робота, втім нам дуже хочеться, щоб люди цінували те, що мають.

Ми переконані – буде зроблено ще більше – бо на такому величезному масиві завжди знайдеться робота.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors