Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Юрист Коломойського став главою Адміністрації президента Зеленського
Юрист Коломойського став главою Адміністрації президента Зеленського
Вівторок 21 Травня, 2019

Президент Володимир Зеленський призначив главою своєї Адміністрації Андрія Богдана, який є його радником з юридичних питань та юристом олігарха Ігоря Коломойського.

Відповідний указ №304/2019 опублікований на сайті президента.

“Відповідно до частини третьої статті 106 Конституції України, ураховуючи пункт 2 частини третьої статті 3 Закону України “Про державну службу” постановляю: призначити Богдана Андрія Йосиповича главою Адміністрації президента України”, – йдеться у документі.

Андрію Богдану 42 роки. Він жив і навчався у Львові, де й отримав юридичну освіту і свідоцтво адвоката. Переїхавши до Києва став керуючим партнером в адвокатській фірмі.

У 2007 році балотувався до Верховної Ради по списках блоку «Наша Україна – Народна самооборона», але оскільки був 93-м у списку, депутатом у підсумку не став.

У 2008 році став заступником з питань боротьби з корупцією тодішнього міністра юстиції Миколи Оніщука.

Після перемоги на виборах президента Віктора Януковича у березні 2010 року став заступником міністра Кабінету міністрів України та урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики в уряді Миколи Азарова.

У 2013 році прем’єр-міністр Микола Азаров знову призначив Андрія Богдана уповноваженим Кабміну у сфері антикорупційної політики.

Після подій Революції Гідності у березні 2014 року Богдана звільнили, після чого він став радником новопризначеного губернатора Дніпропетровської області олігарха Ігоря Коломойського.

Того ж 2014 вдруге балотувався до парламенту під номером 74 у списках партії «Блок Петра Порошенка». Однак, партія скасувала його реєстрацію як кандидата.

У 2018 році Андрій Богдан безрезультатно оскаржував це рішення у суді.

Водночас Андрій Богдан захищав інтереси соратника Ігоря Коломойського Геннадія Корбана, якому в 2015 році інкримінували створення злочинної організації та привласнення коштів.

Від початку президентської кампанії президента Володимира Зеленського Богдан працював у команді новообраного глави держави. Його вважали «представником інтересів Коломойського», утім, у самому штабі це послідовно заперечували і наголошували, що Богдан співпрацює з командою Зеленського виключно в юридичній площині.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors