Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Як Суспільне готує білоцерківчанку Олену Усенко представляти Україну в Парижі
Як Суспільне готує білоцерківчанку Олену Усенко представляти Україну в Парижі
Четвер 18 Листопада, 2021

19 грудня в Парижі в концерт-холі La Seine Musicale, розташованому на острові Іль-Сеґен посеред річки Сена, відбудеться дитячий міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2021».

У ньому візьмуть участь представники 19 країн. Україну представить 14-річна Олена Усенко з Білої Церкви, яка перемогла на національному відборі з-поміж одинадцяти фіналістів. В Україні дитяче «Євробачення» наживо транслюватиме суспільний канал «UA: Культура».

Організатори дитячого «Євробачення» в Парижі налаштовані, попри епідемію коронавірусу, провести конкурс у звичному режимі — з виступами юних артистів наживо і глядачами в залі. У Парижі продають квитки на генеральні репетиції та фінал. А в Києві триває підготовка до участі в конкурсі та поїздки в Париж.

Голова української делегації конкурсі Оксана Скибінська розповіла «Детектору медіа», що підготовка до дитячого «Євробачення-2021» у розпалі. «Одразу після фіналу нацвідбору ми розпочали активну підготовку переможниці Олени Усенко до міжнародного конкурсу. Як і щороку, у нас є перелік матеріалів, які необхідно оперативно підготувати й подати організаторам, щоб вони вже починали готувати в себе творчо-технічну частину нашого номеру — програмувати світло, камери, роботу екранів, звук», — сказала вона.

Підготовка ведеться одразу за кількома напрямами: музика, кліп, фото, сценічна постановка. «Насамперед було фіналізовано музичний пакет, адже пісня — це основа всього. На ній побудована і постановка, і кліп, і всі технічні елементи номера. В нас уже готова концепція сценічного номера, є розуміння, як усе виглядатиме на сцені, й ведеться робота над деталями, в тому числі над графікою та образами», — каже Оксана Скибінська.

Днями відбулася фотосесія Олени Усенко і зйомка кліпу на пісню «Важіль». Автор ідеї кліпу — продюсер Андрій Єрьомін, знімав режисер Дмитро Авдєєв. Режисер, хореографАндрій Єрьомін-старший (батько Андрія Єрьоміна) разом із Юлією Сахаровою працюють надномером Олени Усенко для Парижа та будуть супроводжувати представницю від України на конкурсі. Андрій Єрьомін переміг у мистецькому конкурсі з виробництва кліпу й постановки номера, проведеному Суспільним. 17 листопада кліп презентували на фейсбук-сторінках «UA: Культура» і «Євробачення», а також на ютуб-каналі «Суспільне Культура».

Днями представили нові фотографії Олени Усенко. Незабаром оприлюднять музичне відео, яке розкриє особисту історію дівчини й по-новому донесе меседж пісні.

Над підготовкою номера для Парижа працює група, яка складається з команди Олени Усенко, команди продюсера Андрія Єрьоміна та команди Суспільного. «Постановка відображатиме меседж пісні та особисті переживання Олени, близькі багатьом підліткам. Саму постановку можна буде побачити вже на сцені в Парижі, а поки що заохочуємо переглянути кліп на пісню “Важіль”», — сказала Оксана Скибінська.

За словами Катерини Комар, Олена Усенко — доросла за своїм сприйняттям, має дорослий вигляд. «Ми взяли собі за мету не робити з неї “дівчинку-дівчинку”, а показати такою, як вона є. І показати культуру сучасних тинейджерів, їхнє світосприйняття», — розповіла продюсерка.

Суспільне оголосило тендер на послуги з організації та забезпечення поїздки в Париж. Це єдиний тендер, який НСТУ проводить у межах підготовки до дитячого «Євробачення». Очікувана вартість — 300 тис. гривень. Від Європейської спілки мовників є вимога, що під час «Євробачення»делегація проживатиме у визначеному організаторами готелі, назва якого не підлягає розголошенню до офіційного укладання угоди.

«З огляду на епідемію коронавірусної хвороби організатори обмежили цього року розмір делегацій. Окрім артистів, до складу національної делегації може увійти максимум дев’ятро людей. Це насправді зовсім небагато, тому ми ретельно формуємо команду, яка супроводжуватиме представницю України на міжнародному конкурсі. Вона забезпечуватиме основні аспекти реалізації постановки, а також висвітлення заходів дитячого “Євробачення” на платформах Суспільного», — поділилася Оксана Скибінська.

Діти і «Євробачення»: як Суспільне готує Олену Усенко представляти Україну в Парижі

Суспільних мовників повідомили, що готується протокол безпеки та охорони здоров’я на конкурсі. «Ми очікуємо на цей документ, щоби зрозуміти детальні правила перебування в локаціях дитячого “Євробачення” та поза їх межами», — додала голова делегації.

Після перемоги в нацвідборі життя Олеги Усенко змінилося. «Мої дні насичені музикою і не тільки. Зазвичай у мене майже немає вільного часу, але мені це навіть подобається, тому що я займаюся справою, яку люблю.Моє життя змінилося на краще! Я стала набагато більше працювати, і це круто! В кінці дня я відчуваю приємну втому і лягаю спати, знаючи, що на мене чекає завтра новий творчий день», — поділилася з «Детектором медіа» Олена Усенко.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors