Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Як пережити пекельну спеку і де знайти безпечні зони для прогулянок з дітьми?
Як пережити пекельну спеку і де знайти безпечні зони для прогулянок з дітьми?
Середа 5 Серпня, 2020

Куди не підеш у місті, всюди чекає небезпека і незручності. Аномально високі температури повітря скорочують час прогулянок, рясні зливи збивають пішоходів з ніг, промисловий пил в’їдається в очі. Ці та інші екологічні виклики роблять життя у мегаполісах нестерпним. Необхідно шукати рішення, які допоможуть зробити міський простір дружнім і до природи, і до людей.

Зробити цей процес максимально ефективним і цікавим допомагає «Сафарі для громад» — квест, розроблений Лабораторією інноваційного розвитку UNDP Ukraine / ПРООН в Україні ✌

Проєкт розрахований на жителів громад та містян. Він допоможе перетворити міські проблеми пов’язані із наслідками кліматичних змін на можливості.

“Як активні містяни можуть покращити життя в сучасному мегаполісі? Участь у проєкті “Сафарі для громад” може в цьому допомогти. Деяка інформація в лекціях, абсолютно унікальна для жителів наших міст. Дехто може, навіть, і не здогадуватися про причини своїх проблем. А виявляється у природи, вже є прості рішення”, — розказує Микола Глухенький, проджект менеджер Фонду захисту Біорізноманіття України.

Взяти участь у Сафарі може кожен житель Білої Церкви. Це абсолютно безкошковно, цікаво і пізнавально. Програма складається з двох частин — навчальної та практичної.

Навчальна частина, це короткі лекції від експертів практиків про проблеми, які найчастіше зустрічаються у міському просторі. Також вони презентують природоорієнтовані рішення які допоможуть зробити життя в місті комфортним.

Під час практичної частини заплановані короткі прогулянки містом із проблемними локаціями. Правильно визначити проблему і її причини учасникам допоможуть наші гіди. Разом з експертами та гідами, учасники проєкту беруть участь у створенні проекту природоорієнтованого рішення і презентують його у спільноті Сафарі. А найкращі рішеня, отримають професійну підтримку для їх втілення.

Всі активності відбудуться у післяробочі години 13 та 14 серпня (онлайн), польове дослідження 15 серпня — (офлайн), презентація рішень — 16 серпня у другій половині дня (онлайн).

За підсумками навчання та консультацій учасники отримають сертифікати та готові прототипи проектів природоорієнтованих рішень. Над їх реалізацією можна надалі працювати і брати участь у конкурсах.

Щоб взяти участь у проекті необхідно заповнити анкету за посиланням: https://bit.ly/3hToOGu Після реєстрації, 12 серпня отримаєте підтвердження участі та програму заходу та інші подробиці.

Інформаційна довідка: Міське сафарі розроблено Лабораторією інноваційного розвитку Програми розвитку ООН в Україні. Партнером програми у Білій Церкві є Благодійна організація Фонд захисту біорізноманіття України.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors