Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Надзвичайні події > Як отруйні хімікати опинились в річці Рось
Як отруйні хімікати опинились в річці Рось
Неділя 9 Червня, 2019

У річку Рось потрапили хімікати. Багато, різні та небезпечні. За більшістю джерел вага отруйних речовин сягає 1 000 кг.

Нагадаємо, що в ніч на неділю, в результаті ДТП, автомобіль “Мерседес Спринтер”, який перевозив інсектицид “Нурел Д”, перекинувся на березі ставка на притоці р. Рось в с. Збаржівка Погребищенського району Вінницької області.

Як і чому ці небезпечні інсектициди опинились саме там, читайте далі в матеріалі.

Як повідомляє працівник поліції Василий Коряк, очікуються серйозні провадження по цій справі.

Наразі в соціальних мережах гуляє багато варіантів розвитку подій того нещасного випадку, серед яких найчастіше зустрічається інформація про те, що інсектициди були краденими і тікаючи від переслідування ймовірні злочинці потрапили ДТП, підпалили мікроавтобус, щоб знищити докази крадіжки. Внаслідок пожежі все поплавилось і потекло у водойму.

За словами Василя Манілця, сільського голови села Збаржівка, де сталася пригода, автомобіль їхав з Погребища до Тетїєва, райцентру Київської області. Водій не впорався з керуванням, врізався у вербу, що росте на березі озера, і ліг на правий бік у воду.

– Про пригоду мені повідомили односельці, – каже  пан Василь. – Вони почули вибух, побачили дим. Приїхала районна служба ДСНС, поліція.

Річка Рось протікає понад 70 населеними пунктами, в тому числі районними центрами Київської, Черкаської та Вінницької областей. Донедавна річка була однією з найчистіших в Україні.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors