Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > ”Вибратись з пекла коронавірусу допомогли лікарі”, – білоцерківець, який поборов COVID-19
”Вибратись з пекла коронавірусу допомогли лікарі”, – білоцерківець, який поборов COVID-19
Четвер 18 Червня, 2020

“Вибратися з того пекла – було єдине, про що я мріяв”, – так говорить про коронавірус людина, яка поборола цю страшну недугу.

До редакції БЕЗ ТАБУ звернувся білоцерківець Олександр Шарапов, колишній пацієнт інфекційної лікарні №3, який поборов COVID-19, з бажанням розповісти свою історію про цю хворобу та подякувати лікарям з Білої Церкви, які рятують життя хворим на коронавірус, а також медсестрам та сестрам-господаркам.

“Уявіть, на вулиці страшна спека і в приміщенні не менша температура, а лікарі та медсестри вимушені бути у захисних костюмах, рукавичках, масках та окулярах. Костюми герметичні, тому вже через деякий час медичний персонал почував себе, ніби у сауні. Але, як казали вони, сауна у порівнянні з цим – це дрібниці. А чого вартує праця медсестри, коли запотівші окуляри, а їй потрібно в вену поставити катетер, вона не бачить нічого, а зробити потрібно”, – розповідає Олександр Шарапов.


Олександр захворів 19.05, до 27.05 лікувався вдома, але його стан невпинно погіршувався, температура сягала позначки 39,5°, його турбував сильний кашель, нехватка кисню. Як тільки рівень кисню упав нижче 90%, сімейний лікар направив його у Білоцерківску  лікарню №3.

Після рентгену з діагнозом – двобічне запалення легенів був госпіталізований. Поклали Олександра в окремий бок № 5. Відразу зробили тест, провели аналіз крові, зібрали мазок та дали кисневу маску для полегчення  дихання і насичення організму киснем. Поставили крапельницю .

А вже через 4 години підтвердився результат – COVID-19. Йому було призначене лікування, яке здійснювалось за державні кошти. За приблизними підрахунками Олесандра, на його лікування витрачалось щодня від 1500 грн до 2000 грн.



Олександр Шарапов також коротко розповів про денний розпорядок лікування:

В 06:00 перші уколи, потім в заміри параметрів: температура, тиск, насичення крові киснем, пульс, аналіз крові переодично. Після сніданку, обіду та вечері уколи – антибіотики.

Після двох тижнів перебування Олександра в лікарні, його стан став покращуватись. Розпочали робити нові тести та мазки на коронавірус: 8.06, 10.06, 11.06. Після підтверження відсутності COVID-19, 12 червня був виписаний з лікарні.

Олександр Шарапов:

Я дякую лікарям, які в таких складних умовах рятують життя звичайних українців, в той час, коли більшість не дотримуються елементарних правил карантину. Мені теж не подобається сидіти вдома, і вас до цього ніхто не примушує, але дотримуйтесь правил, для того щоб уберегти себе та своїх близьких від цієї, на думку багатьох вигаданої, але цілком реальної страшної хвороби. Всіх, хто розповідає про світову змову, прошу відвідати Білоцерківську міську лікарню №3.

Як зазначає Олександр, він був здивований, як білоцерківці відносяться до своєї безпеки. “Практично всі ходять без масок, ніби ніякого вірусу не існує. Тільки при моєму перебуванні в лікарні померло 2 людини”, – додав він.

Бережіть себе! Не нехтуйте елементарними правилами. Поважайте працю лікарів, вони дійсно цього заслуговують – вони рятують життя, але держава, на жаль, про них не піклується!

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors