Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Вартість опалення для населення у Білій Церкві не збільшиться, попри ріст тарифу: рішення виконкому
Вартість опалення для населення у Білій Церкві не збільшиться, попри ріст тарифу: рішення виконкому
Вівторок 26 Жовтня, 2021

26 жовтня відбулось засідання виконавчого комітету Білої Церкви. На ньому було прийнято рішення про встановлення нових тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання.

Як очікувалось, підняття тарифу таки відбулось, але стосуватиметься воно лише бюджетних та релігійних організацій. Вартість тепла для білоцерківців (населення) залишиться незмінною і підвищення вартості опалення для населення поки що не буде.

Сума в платіжці, як і раніше, залежатиме від погодних умов.

Відтак, було встановлено такі тарифи для комунальномого підприємству Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання на рівні:

  • для потреб населення – 2215, 61 грн з ПДВ (наразі залишиться тариф 1550 грн за 1 Гкал з ПДВ). Старий тариф діятиме, поки виконавчим комітетом не буде прийнято інше рішення. На даний момент рішення про введення нового тарифу не планують прийманти.
  • для потреб бюджетних установ – 3672, 5 грн з ПДВ за 1 Гкал:
  • для потреб інших споживачів (крім населення) – 4690, 75 грн з ПДВ за 1 Гкал
  • для потреб релігійних організацій – 3751, 63 грн з ПДВ за 1 Гкал

Рішення вступає в дію з 27.10.2021 року тільки для бюджетних (у тому числі шкіл та садочків) та релігійних організацій. Воно не стосуватиметься тарифу на тепло для потреб населення.

Зокрема, міський голова Геннадій Дикий зауважив, що через критичну ситуацію на європейських ринках газу, для забезпечення сталого проходження опалювального періоду, Урядом України підписано Меморандум з Асоціацією міст України  щодо незмінної ціни на газ для населення – 7420 грн/1тис.куб м , для бюджетних установ та організацій –16400 грн/1тис.куб м (без транспортування та розподілу), оскільки населення та бюджети міст не зможуть сплачувати за теплопостачання з використання природного газу за європейською ціною.

Отож, ціна на газ для населення й бюджетних установ і організацій буде незмінною до кінця 2022 року. Рішення приймається, аби мати чіткі розрахунки і визначити різницю в тарифах, для отримання часткової компенсації «Білоцерківтепломережею» із державного бюджету та спрямовування частини коштів з міського бюджету.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors