Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > В Узині планують відкрити свиноферму на 3000 голів
В Узині планують відкрити свиноферму на 3000 голів
Середа 22 Січня, 2020

В місті Узин заплановане відкриття свиноферми з вирощування товарних свиней вагою 110 кг у кількості до 3000 голів та до 900 місць для свиноматок.

Відповідне повідомлення “Про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля” зявилося в Єдиному реєстрі із ОВД, яке оприлюднено 16 січня 2020 року від Товариства з обмеженою відповідальністю «Узин-Агроінвест».

Після звіту з ОВД мають бути оголошені громадські слухання з датою і місцем іх проведення.

Свиноферма потужністю до 12000 голів на рік буде розташована за адресою: Київська область, Білоцерківський район, м. Узин, вул. Московська, буд. 2Б, на власній земельній ділянці загальною площею 26,234 га (кадастровий номер: 3220410500:06:007:0024).

18 грудня 2017 року набрав чинності Закон України «Про оцінку впливу на довкілля» та запрацював Єдиний реєстр із ОВД.

Згідно закону, кожен із жителів Узинської ОТГ, має право подати зауваження чи пропозиції, які стосуватимуться цього питання, навіть без необхідності їх обґрунтування.

Порядок проведення громадських слухань у процесі оцінки впливу на довкілля затверджено постановою Кабінет Міністрів України від від 13 грудня 2017 р. № 989.

Але під сумнівом, чи буде донесене це питання до громадскості. Місцеві активісти прогнозують, що власники майбутнього підприємства разом з місцевою владою намагатимуться протягнути питання в супереч волі громади. І не дивно, тому що жителі Узина та навколишніх сіл роками потерпають від екологічного лиха. А за повідомленнями медиків, місто Узин займає перше місце за рівнем захворюваності на онкологічні хвороби по Київській області.

Окрім славнозвісного спиртоцеху, який входить в структуру ТДВ «Узинський цукровий комбінат», винуватцями екологічного лиха є забійний цех та Антонівський м’ясокомбінат.

Подібне до останнього, підприємство планується відкрити найближчим часом в Узині.

Жителі Узина неодноразово проводили загальні збори, перекривали дорогу, навіть пішки йшли до Києва, щоб їх почуло керівництво країни. Були навіть звернення до Президента України та створена петиція, проте проблема злишилась невирішеною.

Повідомлення про планову діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля:


Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors