Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > В Україні з’явиться День пам’яті захисників України
В Україні з’явиться День пам’яті захисників України
Субота 24 Серпня, 2019

Президент України Володимир Зеленський заснував 29 серпня День пам’яті Захисників України, що загинули за незалежність і суверенітет країни.

“З метою гідного вшанування їхньої пам’яті я підписав указ про встановлення Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, та відзначення його щорічно 29 серпня”, – сказав він у суботу на урочистостях з нагоди Дня Незалежності України в суботу на майдані Незалежності в Києві.

Як повідомляє на офіційному сайті президента України, указ підписаний 23 серпня.

“На підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їхнього героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві постановляю установити в Україні День пам’яті захисників України, що полягли в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, який відзначати щорічно 29 серпня”, – йдеться в тексті указу.

Кабінету міністрів України із залученням громадськості, сімей загиблих захисників України доручено розробити та затвердити комплексний план заходів щодо вшанування пам’яті захисників України, які полягли в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. Міністерству закордонних справ України слід забезпечити проведення дипломатичними установами України заходів до Дня пам’яті захисників України, а також участь представників дипломатичного корпусу іноземних держав, акредитованих в Україні, у відповідних офіційних заходах нашої країни.

Обласним, Київській міській державним адміністраціям доручено забезпечувати здійснення заходів, присвячених пам’яті захисників України.

Очевидно, що дата 29 серпня пов’язана з пам’яттю про Іловайську трагедію 2014 р., коли після масштабних боїв військовослужбовці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом на Донбасі. Бойовики і російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці. За офіційними даними ГПУ, внаслідок розстрілу українських військовослужбовців під Іловайськом загинуло 366 осіб, 429 були поранені.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors