Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Коронавірус online > В Україні з 22 червня можуть ввести жорсткий карантин в деяких областях
В Україні з 22 червня можуть ввести жорсткий карантин в деяких областях
Четвер 18 Червня, 2020

Міністерство охорони здоров’я розробило три основні сценарії розвитку епідемії коронавірусу в Україні, згідно з яким у найгіршому варіанті в деяких областях з 22 червня можуть ввести жорсткий адаптивний карантин.

Про це на брифінгу заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“Ми не говоримо, що вже через два тижні ми будемо закривати країну на карантин. Цей графік показує, що в деяких областях нашої країни жорсткий карантин може бути введений з 22 червня. Динаміка зростання може це показати”, – сказав Ляшко.

Також у МОЗ зазначили, що існує висока ймовірність, що Україна зможе пройти літо без карантину.

“Ймовірність, що влітку ми можемо пройти без карантину, також досить висока. Ми можемо 3-4 місяці прожити без карантину. Головне-дотримуватися санітарних норм і м’яко виходити з карантину. Якщо цього не робити, ми можемо запускати вже певні області в карантин, в тому числі і жорсткий карантин”, – сказав Ляшко.

Відзначимо, що згідно з показниками  МОЗ для послаблення протиепідемічних заходів станом на 18 червня, не готові другого етапу послаблення карантину Київ, Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Харківська і Чернівецька області.

Через зростання захворюваності протягом останнього тижня уряд продовжив карантин до 31 липня. У той же час карантин буде адаптивним. Це означає, що скасовувати певні обмеження будуть тільки в тих регіонах, де це дозволяє робити епідемічна ситуація. В окремих регіонах карантин можуть посилити.

З 1 червня Україна перейшла на третій етап пом’якшення карантину: відкрилися спортзали, басейни, а також відновилися міжобласні та залізничні перевезення.

З 5 червня Кабмін дозволив повноцінну роботу кафе та ресторанів в рамках ослаблення карантину.

З 10 червня з певними обмеженнями дозволено працювати баз відпочинку, готелів і установам культури. Також відкриваються пункти пропуску на Донбасі, вони будуть працювати в обмеженому режимі.

З 15 червня Україна відновила міжнародне авіасполучення і відкрила пункти пропуску в усіх аеропортах.

Станом на 18 червня в Україні підтверджено 34 063 випадки COVID-19, з них за добу – 829.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors