Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Здоров'я > В Україні виявили першого хворого на коронавірус (Відео)
В Україні виявили першого хворого на коронавірус (Відео)
Вівторок 3 Березня, 2020

В Україні лабораторно підтверджено перший випадок інфікування коронавірусом Covid-19.

Про це 3 березня на брифінгу в Києві заявив заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Температура в людини була нормальна, після цього він через державний прикордонний пункт в’їзду в Україну повернувся до Чернівецької області. У Чернівецькій області також було додатково проведено температурний скринінг, заповнено опитувальник на особу і також повідомлена пам’ятка про самоізоляцію, оскільки людина подорожувала по країнах, у яких були зареєстровані випадки COVID-19. Сім’я, яка подорожувала, – це були чоловік і жінка – вони самоізолювалися. І буквально через два дні після самоізоляції в людини з’явилися симптоми, які говорили про те, що може виникнути коронавірусна інфекція», – розповів Ляшко.

Він додав, що захворілий звернувся за консультацією до сімейного лікаря. Ввечері 29 лютого в чоловіка виникли симптоми, які потребували додаткової консультації в інфекційній лікарні: туди його транспортувала спеціальна бригада «швидкої».

“Вчора я вам говорив, що було чотири випадки з підозрою, сьогодні ця підозра підтвердилася в однієї людини. Всі матеріали і зразки додатково передані до вірусологічної лабораторії Всесвітньої організації охорони здоров’я. Але випадок зареєстрований в Україні, і ми розпочали працювати з контактними особами, з якими контактувала ця людина”, – сказав Ляшко.

За його словами, випадок зараження коронавірусом Covid-19 зафіксовано в Чернівцях.

Він закликав людей не використовувати медичні маски, оскільки «це створює оману свого захисту й не дозволяє використовувати ефективні методи профілактики». Заступник міністра нагадав, що потрібно часто мити руки, використовувати антисептики та уникати контакту з людьми, які мають симптоми гострої респіраторної вірусної інфекції.

Станом на 3 березня, число інфікованих коронавірусом у всьому світі становить 90 933. Побороти хворобу змогли 47 995 людей. Кількість летальних випадків сягнула 3 117.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors