Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > В Україні тариф на електроенергію може знову злетіти: названо суми і дату
В Україні тариф на електроенергію може знову злетіти: названо суми і дату
Субота 6 Лютого, 2021

В Україні тариф на електроенергію можуть знову підвищити вже 1 квітня 2021 року. Зміна ціни зачепить тих, хто споживає понад 300 кВт*год. Тариф може бути на рівні 3,42 грн за кожну кВт*год.

Про це в коментарі OBOZREVATEL заявив глава комітету з питань житлово-комунального господарства Громадської ради при КМДА Олег Попенко. Експерт посилається на власні джерела. Це подорожчання зачепить велику кількість населення, за винятком пенсіонерів, адже 300 кВт*год – це споживання середньостатистичних домогосподарств, які мають багато сучасної побутової техніки та регулярно її використовують.

“В Україні дефіцит бюджету і на нас намагаються перекласти борги зелених інвесторів. Коли в Україні масово прийшли зелені інвестори – їм встановили найвищий тариф. Зараз потрібно з ними розраховуватися. Ми одночасно вбиваємо дешеву атомну електроенергію і змушуємо державу купувати найдорожчу електроенергію в Європі. У держави грошей немає і вона піднімає нам із вами тарифи”.

Собівартість електроенергії різна для різного типу станцій. Ба більше, вона багато в чому залежить і від зовнішніх факторів. Але за підрахунками Олега Попенка, собівартість електроенергії атомних станцій – 50 коп за кВт, теплових – 1,80 грн, зелена енергетика коштує 4,45 грн. Є ще вартість транспортування – приблизно 1,3 грн за кВт*год. Тому середня собівартість електрики, за словами експерта, приблизно 1,05 грн. Але нам доведеться платити значно більше.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors