Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > В Україні хочуть штрафувати за скручений пробіг на авто: названо суми
В Україні хочуть штрафувати за скручений пробіг на авто: названо суми
Четвер 15 Жовтня, 2020

Ринок вживаних авто переповнений машинами зі скрученим пробігом. І вперше влада хоче зайнятися вирішенням цього питання.

Боротися з махінаціями хочуть шляхом введення штрафів – від 3 400 до 34 000 грн. Якщо власник машини не зможе пояснити, хто скрутив пробіг, відповідати буде він.

За скручений пробіг на автомобілях в Україні хочуть ввести штраф в розмірі від 3 400 до 34 000 грн. Таке покарання передбачає законопроект №4039, який зараз знаходиться на розгляді в комітетах Верховної Ради.

Відповідно до законопроекту, розмір штрафу залежатиме від характеру махінації і обставин, при якому було зроблено втручання в одометр транспортного засобу. Зокрема, документом пропонується введення наступних штрафів:

  • 3400 грн – за відключення кабелю приладовій панелі або від’єднання троса спідометра.
  • 8500 грн – за розбіжність (зменшення) показників одометра з зафіксованими раніше в Єдиному державному реєстрі, виявлену при реєстраційні дії або технічному контролі.
  • 17 000 грн – за розбіжність (зменшення) показників з зафіксованими раніше на митниці, виявлену при реєстрації розмитненого автомобіля
  • 34 000 грн – за пропозицію послуги зі скручування пробігу.

При цьому наголошується, що в тому випадку, якщо власник автомобіля не зможе пояснити походження скрученого пробігу, штраф доведеться платити йому.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors