Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Надзвичайні події > В Києві розстріляли авто депутата Київоблради, загинула його трирічна дитина
В Києві розстріляли авто депутата Київоблради, загинула його трирічна дитина
Неділя 1 Грудня, 2019

В Києві 1 грудня обстріляли Range Rover депутата Київської обласної ради від «Блоку Петра Порошенка» В’ячеслава Соболєва. С Сам бізнесмен не постраждав. Проте від отриманих травм померла його дитина, яка перебувала всередині.

Надзвичайна подія сталася на вулиці Льва Толтого біля перехрестя з Тарасівською близько 17:00. Там розташований його ресторан “Маріо”.

“Чоловік стріляв у громадянина Соболєва, однак куля влучила у трирічного хлопчика, який також перебував у салоні. Від отриманого вогнепального поранення дитина померла у кареті “швидкої” дорогою до лікарні. За фактом вбивства розпочато кримінальне провадження”, – повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

Як повідомляє «Інформатор», Соболєв розповів поліцейським, що він від’їхав від ресторану «Маріо» зі своєю сім’єю і зупинився на світлофорі. У цей момент він почув постріл і відразу почала кричати його дружина. На задньому сидінні знаходився син депутата Олександр.

Чоловік вибіг з дитиною на руках з машини і кричав про допомогу. На місце приїхали медики, вони завантажили малюка з вогнепальним пораненням голови в «швидку», але він помер по дорозі в лікарню.

«Соболєв переконував поліцейських, що букет квітів з’явився біля місця події відразу ж після пострілу», – пише ЗМІ.

В’ячеслав Соболєв одружений, у подружжя було п’ятеро дітей – три сини й дві доньки. Убили наймолодшого.

У столиці ввели оперативний план “Сирена” з розшуку злочинців на авто Lexus.

На місці події працюють слідчо-оперативні групи Головного та Шевченківського управлінь поліції, криміналістична лабораторія та кінологи. Правоохоронці спілкуються зі свідками та оглядають прилеглу до місця злочину територію, зокрема встановлюють наявність камер відеонагляду, які могли зафіксувати зловмисника.

Слідчі кваліфікують подію як умисне вбивство, кримінальне провадження розпочате за ст. 115 Кримінального кодексу України.

Свідок обстрілу Range Rover розповіла, що у дитини не було шансів вижити через страшні травми.

OBOZREVATEL з’ясував, що В’ячеслав Соболєв кілька років перебуває в жорсткому конфлікті з ще одним впливовим “донецьким”. Йому і його родині надходили погрози в тому числі фізичної розправи. За словами Соболєва, матеріали були передані в правоохоронні органи.

“У цих людей в житті є один девіз – вирішуємо все і всюди. А з огляду на їх необмежені фінансові можливості, всіх неугодних чи незгодних вони знищують всілякими методами”, – розповідав Соболєв.

Соболєв у коментарі ТСН особисто підтвердив, що в результаті нападу загинув його син.

Згідно з однією з версій, замах на Соболєва міг бути пов’язаним із тривалим конфліктом із суддею Вищого господарського суду Артуром Ємельяновим, якого мали звільнити через низку причин, але так цього й не зробили.

Поліція Києва наразі розшукує одного підозрюваного, який вчинив стрілянину у центрі столиці, внаслідок якої загинула трирічна дитина.

Про це розповіла прес-офіцер Шевченківського управління поліції Анна Зуброва у коментарі журналістам, повідомляє УНН.

На запитання, чи стріляла одна людина, вона відповіла: «Стріляла одна, розшукуємо поки що одну людину».

Зуброва додала, що наразі не може навести інші деталі, адже на місці стрілянини працює слідчо-оперативна група. На місці події працюють слідчо-оперативні групи Головного та Шевченківського управлінь поліції, криміналістична лабораторія та кінологи.

Співачка Ірина Білик заявила, що вона є хрещено мамою маленького Олександра, який загинув внаслідок обстрілу Range Rover у центрі Києва. 

Соболєву – 47 років. Він народився у Єнакієвому на Донеччині. Соболєв є українським економістом, кандидатом економічних наук, підприємцем.

Наразі Соболєв є депутатом Київської обласної ради. Його обрали у 2015 році. Він входить до фракції “Солідарність” (політсила п’ятого президента Петра Порошека), є членом комісії з питань бюджету та фінансів.

Соболєв є власником київського ресторану “Маріо”. Стрілянина сталася саме після того, як чоловік із родиною їхав з цього закладу. Ще один цікавий факт щодо ресторану “Маріо”. У Києві його називають “місцем зустрічі різних одіозних особистостей”. Крім того, цей заклад часто пікетують як розсадник сепаратизму.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors