Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Коронавірус online > Уряд продовжив карантин в Україні до 31 липня
Уряд продовжив карантин в Україні до 31 липня
Середа 17 Червня, 2020

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я щодо подовження адаптивного карантину до 31 липня 2020 року. 

Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду 17 червня. 

«Ми пропонуємо подовжити карантин до 31 липня 2020 року, враховуючи епідемічну ситуацію в кожному регіоні. На території регіонів зі значним поширенням COVID-19 запроваджується посилення протиепідемічних заходів», – заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

“Також ми пропонуємо ввести додаткові ознаки щодо нашого карантину і щодо заходів. Головне – це завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я. Якщо вона перевищує 50% – то треба посилювати карантин. Потім, середня кількість тестувань, яка проводиться. Вона встановлюється зараз на рівні не менше 24 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів. Потім коефіцієнт виявлення випадків інфікування. Показник динаміки зростання випадків інфікування”, – сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Він зазначив, що це показники, які будуть давати змогу чітко відслідковувати ситуацію на території кожного регіону в умовах адаптивного карантину.

“Якщо погіршуються в тому чи іншому регіоні, відповідно, ці ознаки, то рішенням комісії регіональної ТЕБ та НС ухвалюється рішення щодо посилення або щодо пом’якшення карантинних заходів з урахуванням подання головного санітарного лікаря в тому чи іншому регіоні”, – додав Максим Степанов.

Проект акту проголосували з доопрацюванням з секретаріатом Кабінету міністрів України.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors