Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Коронавірус online > Уряд продовжив карантин до 24 квітня і ввів надзвичайну ситуацію по Україні
Уряд продовжив карантин до 24 квітня і ввів надзвичайну ситуацію по Україні
Середа 25 Березня, 2020

Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня.

Відповідні рішення уряд ухвалив на своєму засіданні.

У режим НС приведена Єдина державна система цивільного захисту. Всі карантинні заходи також продовжені строком на 30 днів.

«Ми продовжуємо карантин і запроваджуємо надзвичайну ситуацію в державі Україна на всій території на 30 днів, терміном до 24 квітня 2020 року. З можливістю його подальшого продовження згідно з чинним законодавством. Або якщо ми впораємося й поборемо цю ситуацію скоріше, тоді будемо окремо приймати рішення на засіданні Кабінету міністрів», – сказав прем’єр -міністр Денис Шмигаль.

Перед засіданням він попросив не плутати надзвичайну ситуацію та надзвичайний стан. Він наголосив, що режим надзвичайної ситуації не обмежує конституційні права громадян, а «лише консолідує зусилля для подолання загрози».

До цього режиму надзвичайної ситуації був введений у тих областях, де зафіксували випадки інфікування коронавірусом SARS-CoV-2: Київській, Житомирській, Чернівецькій, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Донецькій, Тернопільській і Черкаській, Запорізькій областях та Києві.

Додатково до цього рішення Кабмін постановив:

  1. належним чином облаштувати КПП в зонах надзвичайної ситуації з обов’язковим санітарним оглядом громадян та пропуском лише після медичного огляду осіб та дезінфекції транспортних засобів;
  2. залучити до роботи на цих пунктах працівників та технічні засоби МОЗ, Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Держпроспоживслужби;
  3. усі приміщення, дороги та тротуари мають проходити ретельну дезінфекцію;
  4. надавати допомогу малозахищеним верствам населення із залученням працівників соціальних служб, громадських і волонтерських організацій до надання допомоги.

Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець ініціював посилення обмежувальних заходів, щоб ефективніше боротися з коронавірусом

Кабінет Міністрів України посилив обмежувальні заходи, спрямовані на запобігання поширенню в Україні вірусу COVID-19.

Постанова, ініційована Міністром охорони здоров’я України Іллею Ємцем, передбачає, що заклади охорони здоров’я матимуть право здійснювати:

➡️обов’язкове медичне обстеження осіб, які мають симптоми COVID-19 або перебували в контакті з особами, яким встановлено діагноз COVID-19, якщо ці особи відмовляються від обстеження в добровільному порядку;

➡️обов’язкову госпіталізацію таких осіб;

Карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції розпочався в Україні 12 березня. Він мав бути до 3 квітня.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors