Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Уряд дозволив штрафувати “євробляхерів” на місці зупинки
Уряд дозволив штрафувати “євробляхерів” на місці зупинки
П’ятниця 30 Жовтня, 2020

Також існує ймовірність конфіскації авто.

Йдеться про виявлення тих, хто під час ввезення на митну територію України не встиг зареєструвати машину протягом наступних 30 днів.

Як повідомляє Дорожній адвокат, відтепер поліції надали право штрафувати водіїв за керування автомобілем на іноземній реєстрації, який своєчасно не вивезено за межі України. Також штраф загрожує особі, якщо вона керує таким авто, але не ввозила його на територію України.

Зазначається, що штраф складає 8,5 тисячі грн та виноситься поліцейським на місці вчинення правопорушення (ч.8 ст.121 КУпАП). Якщо порушення вчинено цим же водієм повторно протягом року, то штраф складає вже 17 тисяч грн.

“В грудні 2019 року було підписано меморандум між АвтоЄвроСилою та міністром МВС щодо не притягнення до відповідальності власників автомобілів на європейській реєстрації до прийняття Закону про доступне розмитнення”, – нардеп Євген Брагар на своїй сторінці у Facebook.

“Кабмін ухвалив проєкт постанови “Про внесення змін до положення про Національну поліцію”, яким пропонує доповнити його завданнями: після виявлення незареєстрованих громадянами України у встановлені законодавством терміни транспортних засобів, ввезених на митну територію України на строк понад 30 діб; щодо вжиття заходів для виявлення випадків неправомірного керування транспортними засобами, щодо яких порушено окремі обмеження, встановлені Митним кодексом; щодо вжиття заходів до виявлення неправомірного розукомплектування таких транспортних засобів”, – сказав представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.

Додамо, що “євробляхери” все ще сподіваються на ухвалення законопроєкту щодо доступного розмитнення, який й досі перебуває на розгляді у Верховній Раді.

Зараз ставки розмитнення складені таким чином, що легалізація вживаного автомобіля у деяких випадках сягає 250-650% від його митної вартості.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors