Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Українська гривня увійшла у ТОП-5 найбільш недооцінених валют у світі, — «індекс Біг-Маку»
Українська гривня увійшла у ТОП-5 найбільш недооцінених валют у світі, — «індекс Біг-Маку»
Середа 13 Січня, 2021

Відповідно до щорічного дослідження The Economist, у якому розраховують справедливість курсу валют відносно рівня купівельної спроможності — «індекс Біг-Маку» — українська валюта виявилась недооціненою на 61,1% відносно американського долара.

Видання зі світовим ім’ям The Economist опублікувало свій новий рейтинг оцінки валют “індекс Біг-Мака”, який складається вже понад 30 років. 

Так за даними видання, на зараз українську гривню недооціненою на 61,1%. На сьогодні в Україні Біг-Мак коштує 62 гривні, тоді як американський бургер коштує 5.66 доларів в США. Ділимо одне число на інше і отримуємо результат – 10.95. Саме стільки має бути реальний курс долара в Україні за індексом Біг-Мака, зазначається у виданні.

На перше місце недооціненої валюти видання цього року внесло валюту Лівану. А ось першість у переоцінених грошей дісталось швейцарським франкам. 

Зазначимо, такий рейтинг почали складати у 1986 році і основу розрахунків взяли ціну звичайнісінького бутерброда. Фінансисти пояснили свій вибір тим, що гамбургер Біг-Мак – це своєрідний аналог продуктового кошика: адже в ньому є і хліб, і м’ясо, і овочі. Інший важливий момент – цей гамбургер можна придбати практично в кожній країні світу.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors