Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > У затриманого лікаря Інституту Шалімова знайшли мільйон доларів готівкою
У затриманого лікаря Інституту Шалімова знайшли мільйон доларів готівкою
П’ятниця 4 Жовтня, 2019

у завідувача відділення трансплантації та хірургії печінки Національного інституту трансплантології імені Шалімова, якого затримали за хабар, 3 жовтня проводили обшуки. Слідчі знайшли мільйон доларів готівкою.

Про це повідомила прессекретар прокуратури Києва Надія Максимець.

“На фото 840 тисяч доларів США. Ці кошти були вилучені вчора з банківської скриньки лікаря-трансплантолога, затриманого на хабарі. З урахуванням усіх обшуків загальна сума отриманих коштів становить близько 1 млн доларів США”, – написала вона в фейсбуці.

У Києві правоохоронці викрили завідувача відділу трансплантації та хірургії печінки інституту ім. Шалімова Олега Котенка на отриманні хабаря розміром у 22 тисячі доларів за проведення операції на печінці та проходження курсу післяопераційної реабілітації. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції.

Попередньо встановлено, що спочатку пацієнт передав затриманому дві тисячі доларів, однак лікар вимагав 40 тисяч доларів. В результаті правоохоронці затримали Котенка в момент отримання 22 тисяч доларів.

Олег Котенко

Окім того, у службовому кабінеті лікаря правоохоронці вилучили 64 550 долларів, майже 9 тис. гривень, а за місцем проживання фігуранта – понад 13 тис. доларів і 7 300 євро.

Йому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу. До суду направлено клопотання про взяття лікаря під варту з альтернативою.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors