Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > У МОЗ пояснили, чому не можна продавати шкарпетки в магазинах і де купити батарейки
У МОЗ пояснили, чому не можна продавати шкарпетки в магазинах і де купити батарейки
П’ятниця 8 Січня, 2021

Господарські, дитячі товари, а також одяг і взуття не є предметами першої необхідності, тому їх заборонили продавати в магазинах під час локдауну в Україні.

З таким поясненням виступили в Міністерстві охорони здоров’я, повідомляється на сайті уряду.

Під час локдауну забороняється діяльність побутових магазинів. Водночас інші магазини можуть торгувати виключно товарами, що належать до продуктів харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, побутовою хімією та друкованою пресою на торговельних площах, не менше як 60 відсотків яких призначено для торгівлі такими товарами, а також пальним. Продаж інших груп товарів дозволяється лише із здійсненням адресної доставки замовлень.

За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, раніше люди під час локдауну їздили в супермаркети виключно за товарами непершої необхідності, а не продуктами харчування.

“Через це збільшувалася мобільність, порушуючи тим самим принцип карантину. До того ж це було порушенням конкурентних умов між різними формами торгівлі, і страждали саме спеціалізовані магазини. До попередніх карантинних обмежень, які застосовував Уряд, у представників бізнесу виникали запитання. Наприклад, чому ті ж іграшки дозволялись до продажу в супермаркетах, які торгують в основному харчовими продуктами, а в спеціалізованих іграшкових магазинах не дозволялись. Такі ж питання були й до одягу, взуття, посуду тощо” – зазначив Ляшко.

Головний державний санітарний лікар підкреслив, що все це не є предметами першої необхідності, але їх наявність у супермаркетах призводила до того, що люди їхали до цього маркету виключно за іграшкою, одягом, взуттям, посудом тощо, а не за харчовим продуктом.

Зі свого боку міністр охорони здоров’я Максим Степанов зауважив, що в кіосках обмежень на продаж таких товарів немає.

“Постанова не передбачає припинення такої діяльності, тому з кіосків можна торгувати і кави, і сигаретами, і батарейками”, – сказав він, уточнивши, що ризики інфікування на відкритому повітрі значно менші, ніж в приміщенні.

Також заборона не поширюється на продаж тютюнових виробів в супермаркетах.

Нагадаємо, Білоцерківські супермаркети заклеїли стрічками “заборонку” на період локдауну (Відео, фото)

Карантинні обмеження в Україні.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors