Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Коронавірус online > У Київській області поки не будуть послаблювати карантин – ОДА
У Київській області поки не будуть послаблювати карантин – ОДА
П’ятниця 22 Травня, 2020

Від 22 травня в Україні стартує другий етап послаблення карантинних обмежень. Однак у Київській області через несприятливу протиепідемічну ситуацію до другого етапу послаблення карантину переходити поки не будуть.

Київська обласна державна адміністрація наразі не буде пом’якшувати карантин, оскільки один із чинників, а саме кількість випадків заховарювання на кронавірус на 100 тисяч населення перевищує допустиму норму.

Як повідомляє пресслужба Київської облдержадміністрації, таке рішення ухвалила регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій через те, що у регіоні загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення (інцидентність) перевищує встановлений показник, а саме: становить 13,9 особи на 100 тис населення при нормі менше ніж 12 осіб на 100 тис.

“Через те, що один із необхідних чинників (а саме – інцидентність) перевищує встановлений показник, регіональна комісія з ТЕБ та НС не має права ухвалити рішення щодо послаблення протиепідемічних заходів. Одночасно повідомляємо, що Київська облдержадміністрація моніторить протиепідемічну ситуацію щоденно. В разі її покращення, рішення про послаблення протиепідемічних заходів буде прийнято негайно”, – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що ще два показники, які враховується при розгляді питання про послаблення карантину в Київській області перебувають у нормі. Мова йде про завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я та про середню кількість ПЛР-тестувань. Так, по завантаженості лікарень показник має не перевищувати 50%, у Київській області він складає усього 8,9%. Кількість тестувань становить 19,2 на 100 тис. населення при потрібних понад 12 на 100 тис.

Як повідомляє мер Білої Церкви, станом 22 травня в інфекційному відділенні лікарні №3 знаходиться 14 хворих, з них діагноз підтверджено дослідженням ПЛР у 10 осіб, очікують відповідний аналіз – 4 особи. За добу поступило 4 білоцерківця. Виписано – 4 особи (2 – одужало, 2 – діагноз знято).

Всього у відділені знаходяться 11 білоцерківців (у 7 – підтверджений діагноз тестом ПЛР, 4 – очікують результату). На амбулаторному (домашньому) лікуванні знаходяться 12 хворих. Під наглядом сімейних лікарів перебуває 82 контактні особи.

За інформацією, наданою Київською обласною адміністрацією, у Білій Церкві зафіксовано 36 випадків коронавірусної інфекції. У Білоцерківському районі – 8 хворих. Випадки зафіксовані в с. М. Вільшанка – 1, Фурси – 2, м. Узин – 5.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors