Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > У Києві тестують швидкісну електричку Stadler, яка сполучатиме Білу Церкву і столицю
У Києві тестують швидкісну електричку Stadler, яка сполучатиме Білу Церкву і столицю
Четвер 26 Серпня, 2021

“Укрзалізниця” розпочала тестування поїздів Stadler FLIRT для приміського сполучення за програмою Володимира Зеленського. Перші поїзди планують запустити на маршрутах київського вузла до кінця 2022 року.

У Києві на залізничному вокзалі випробовують нову швейцарську електричку. Електропотяг має п’ять вагонів і здатен розвивати швидкість до 160 км на годину. Сьогодні розробники влаштували демонстраційну подорож новим поїздом.

Про це повідомляє пресслужба УЗ.

“Тестові заїзди поїзда Stadler FLIRT ми проводили на території столичної агломерації. Наразі працюємо над розробкою технічно-економічного обґрунтування проєкту, завершуємо підготовку технічних вимог до рухомого складу та платформ. Уже до кінця вересня плануємо оголосити тендер”, – наводить слова Камишіна пресслужба УЗ.

Очікується, що Kyiv City Express обслуговуватиме 6 напрямків навколо Києва: Вишгородський, Богуславський (Трипілля, Кагарлик, Миронівка), Ніжинський (Бровари, Бобровиця, Носівка), Яготинський (Бориспіль, Березань), Узинський (Боярка, Вишневе, Васильків, Фастів, Біла Церква) та Клавдієвський (Ірпінь, Буча, Ворзель, Немішаєве).

Максимальна швидкість електропоїзда Stadler FLIRT — 160 км/год. У ньому 262 місця для сидіння 1-го та 2-го класів. Поїзд пристосований для маломобільної категорії та людей з інвалідністю. Рухомий склад облаштований пандусом, місцями для розміщення людей на інвалідних кріслах, вся інформація продубльована шрифтом Брайля.

Закупівля і запуск Stadler FLIRT — це частина проєкту City Express. Паралельно з тестом поїзду УЗ завершує підготовку технічних вимог до рухомого складу і вже до кінця вересня планує оголосити тендер. Серед джерел фінансування закупівлі розглядають як кошти держбюджету, так і кредитні, запропоновані виробниками.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors