Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Відео > У Білій Церкві очікують військового після п’яти років полону (Відео)
У Білій Церкві очікують військового після п’яти років полону (Відео)
Субота 28 Грудня, 2019

Білоцерківська рідня полоненого військового Богдана Пантюшенка мріє побачити та обійняти рідного сина та чоловіка. Протягом останніх кількох тижнів із різних джерел надходить інформація про повернення бранців з тюрем окупованого Донбасу.

Як повідомляє 24 канал, дружина військовополоненого Богдана Пантюшенка розповіла, що востаннє чоловіка бачила у новорічну ніч 2015 року, а наступного дня – 1 січня, він відправився в зону проведення бойових дій.

Проте вже 18 січня 2015 року військовий потрапив у полон озброєних бойовиків під час виконання бойового завдання в селищі Спартак, неподалік Донецького аеропорту.

На той час вони були одружені лише рік, і як розповідала дружина, від військової служби його ніхто з рідних не відмовляв,

Налаштована сім’я дуже патріотично. Батько військовий у минулому, брат також. Він відразу сказав, якщо мені прийде повістка, я обов’язково піду, – пригадала дружина полоненого Вікторія Пантюшенко.

Листи в СІЗО родина полоненого неодноразово передавала Червоним Хрестом, проте там не хотіли приймати пошту. Почути голос рідного чоловіка телефоном вдавалося лише раз на рік. Востаннє Богдан Пантюшенко дзвонив у вересні 2019 року.

Коли їх перевели з СІЗО в Макіївську колонію, Богдан сказав: “Мене засудили на 18 років, відбувся суд. Ми сподіваємось, якщо відбувся суд значить нас готують до обміну”,
– розповіла дружина полоненого Вікторія Пантюшенко.

Єдине, що дозволили російські найманці – це пересилати продукти харчування раз на півтора місяця. Батьки та дружина бранця дуже часто виходили на акції і робили все для того, щоб про їнього Богдана не забули.

У 2017 році він був у списках на обмін, але терористи вирішили військового не віддавати.

Рідня полоненого Богдана бачила його кілька разів у сюжетах російських пропагандистів. Останній вийшов одразу після зустрічі в нормандському форматі. “Нам сказали, що до нового року домовлено, що звільнення має відбутись. Офіційно нас мають попередити можливо за декілька діб”, – додала дружина полоненого Вікторія Пантюшенко.

Богдан Пантюшенко

У полоні він зустрів п’ять своїх днів народження. Рідні сподіваються, що і новий рік, і наступний 36-й день народження Богдана вони святкуватимуть разом у рідному місті Біла Церква.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors