Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Коронавірус online > У Білій Церкві обмежать перебування людей на вулиці на вихідних та Великдень
У Білій Церкві обмежать перебування людей на вулиці на вихідних та Великдень
П’ятниця 10 Квітня, 2020

У зв’язку з тим, що в період з 11 по 20 квітня на Київщині очікується пік захворюваності на коронавірус, в Білій Церкві запровадять додаткові обмежувальні заходи.

Про це повідомляє прес-служба Білоцерківської міської ради.

Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 10 квітня, на позачерговому засіданні Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє БЕЗ ТАБУ з посиланням на пресслужбу Київської ОДА.

Щоб стримати погіршення епідемічної ситуації, комісія вирішила, зокрема, рекомендувати органам місцевого самоврядування Київської області обмежити пересування і перебування людей в громадських місцях на ці вихідні та Великдень.

Відповідне рішення було прийнято Білоцерківською міською комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Ці обмеження діятимуть з 13:00 11 квітня до 6:00 13 квітня, а також з 13:00 18 квітня до 6:00 21 квітня.

Також комісія просить:

  • Посилити контроль дотримання встановлених обмежень на території населених пунктів, в тому числі у парках, лісопаркових зонах та в місцях масового перебування людей.
  • Посилити контроль виконання обмежувальних заходів у культових спорудах.
  • Обмежити доступ до місць поховань: не більш, як по двоє людей та у захисних масках.
  • Поінформувати населення про адміністративну та кримінальну відповідальності за порушення правил карантину.
  • Рекомендувати громадянам, за перших ознак респіраторної інфекції, залишатися за місцем перебування (проживання) і негайно звертатися по меддопомогу.

Крім цього, органи місцевого самоврядування мають посилено контролювати запроваджені раніше обмеження на території населених пунктів, зокрема у парках, лісопаркових зонах, місцях масового перебування людей та у культових спорудах.

Передбачається обмеження доступу громадян до місць поховань. Також усі, хто відвідуватиме ці місця, мають робити це у масках та не більше ніж по двоє людей.

Якщо в організованих трудових колективах будуть виявлені хворі на коронавірус, комісія рекомендує запроваджувати до таких суб’єктів господарювання протиепідемічні обмежувальні заходи на 14 календарних днів, а також складати план ліквідації вогнища інфекційного захворювання по кожному такому суб’єкту господарювання і контролювати виконання.

Місцева влада має поінформувати населення про адміністративну та кримінальну відповідальності за порушення протиепідемічних правил та санітарного законодавства.

У Київській ОДА не виключають, що карантин доведеться продовжити до осені.

Про це в ході онлайн-брифінгу повідомив виконуючий обов’язки голови Київської обласної держадміністрації Василь Володін.

Він уточнив, що якщо ситуація з поширенням коронавірусу стабілізується, то вихід з карантину почнеться в травні, в іншому випадку є ризики, що карантин триватиме до осені.

При цьому Володін закликав громадян не виходити з дому в найближчі дні.

Якщо ви це зробите, то ситуацію утримаємо і почнемо виходити з карантину в травні цього року, в іншому випадку є ризики, що карантин триватиме до осені”, – зазначив керівник області.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors