Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Коронавірус online > У Білій Церкві закриють усі заклади, крім продуктових магазинів та аптек (Відео)
У Білій Церкві закриють усі заклади, крім продуктових магазинів та аптек (Відео)
Понеділок 16 Березня, 2020

16 березня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

На засіданні членами виконавчого комітету було прийнято рішення обмежити роботу громадських закладів у звязку із загрозою поширення коронавірусу.

Про це редакція БЕЗ ТАБУ дізналась під час позачергового засідання виконкому.

Як зазначається, з 17 березня в Білій Церкві необхідно тимчасово (до особливого розпорядження) зупинити роботу об’єктів загального користування з присутністю більше десяти осіб – незалежно від форми власності та підпорядкування.

З півночі 17 березня припиняють роботу заклади, де збираються понад 10 людей:

  • Кінотеатри, театри, музеї, галереї, бібліотеки, інші культурні й розважальні заклади.
  • Дитячі розважальні центри та клуби, майданчики, серед яких і спортивні.
  • Фітнес-клуби, тренажерні зали, басейни, стадіони.
  • Зоопарки, водні парки, парки атракціонів.
  • Усі магазини, крім продуктових та аптек.
  • Торговельно-розважальні центри.
  • Будівельні та інші ринки, крім продуктових.
  • Ресторани, заклади громадського харчування.

Закривають також і інші заклади – “на розсуд та під особисту відповідальність керівника”.

Працюватимуть лише продуктові крамниці, аптеки та заправки.

Обмеження стосується всіх магазинів, крім продуктових, та аптек, а також ринків (крім продуктових), закладів громадського харчування та інших закладів і установ “на розсуд та під особисту відповідальність керівника”.

“Попередити керівників закладів, установ, організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, а також інших суб’єктів підприємницької діяльності про персональну відповідальність за невиконання цього розпорядження згідно з чинним законодавством України”, – наголошується в розпорядженні. 

Керівникам підприємств, закладів, установ та організації незалежно від форми власності та підпорядкування доручено:

– забезпечити надання відпусток, зокрема, але не виключно терміном 14 календарних днів працівникам, які зокрема повернулись/повертаються з країн де зареєстровані випадки COVID-19, особам похилого віку, особам схильним до інфікування вірусом у зв’язку з наявними хронічними захворюваннями (захворюваннями серцево-судинної системи, легеневими хворобами та цукровим діабетом) та особам, які є в зоні ризику (вагітні жінки, особи з ослабленим імунітетом), з урахуванням встановлених обмежень та з метою самоізоляції;

–  не допускати працівників, які мають ознаки респіраторних захворювань до роботи та обслуговування громадян;

– передбачити можливості дистанційної роботи та/або компенсації працівникам, які вимушені залишитися вдома в умовах самоізоляції при виникненні симптомів респіраторних хвороб та підвищеної температури;

– мінімізувати кількість працівників, які контактують з клієнтами/відвідувачами;

– запровадити там, де це можливо дистанційне консультування/надання послуг та/або надання послуг за принципом «єдиного вікна»;

– забезпечити та контролювати постійну наявність рідкого мила, одноразових паперових рушників, спиртовмісних антисептичних засобів як для персоналу, так і для відвідувачів/клієнтів.

Жителям міста Біла Церква рекомендовано з 17 березня утриматись від відвідування масових богослужінь у храмах, церквах, та інших релігійних організаціях, що розташовані на території міста Біла Церква.

Суб’єктам підприємницької діяльності, що здійснюють в місті Біла Церква діяльність з реалізації продуктів харчування та засобів особистої гігієни доручено з 17 березня забезпечити доступ відвідувачів до приміщень з розрахунку 1 особа на 10 кв.м. 

Суб’єктам підприємницької діяльності, що здійснюють в місті Біла Церква діяльність з перевезення пасажирів у громадському транспорті доручено забезпечити перевезення в транспортному засобі пасажирів, що не перевищуватиме кількості місць для сидіння відповідно до технічної документації відповідного транспортного засобу. Підприємства- перевізників зобов’яжуть проводити дезінфекцію салонів щонайменше двічі на добу, а протирати дезінфікуючими засобами дверні ручки і поручні щоразу, після приїзду на кінцеві зупинки. 

З 17 березня буде обмежено проведення культурних, спортивних, соціальних, релігійних та інших заходів за масовою участю громадян.

Весілля та похорони не зможуть супроводжуватися обслуговуванням у закладах громадського харчування. 

Додатково, Епідеміологічна ситуація в Білій Церкві станом на 16.03.2020.

Раніше, МОЗ повідомляє: в Україні зафіксовано два нових випадки інфікування коронавірусом.

ДОПОВНЮЄТЬСЯ…

Де ще в Україні закрили усі заклади торгівлі?

Спершу у Чернівецькій області, де виявили перший в Україні випадок інфікування коронавірусом: там оголосили надзвичайну ситуацію, не працюють ринки, закриті спортивні клуби та театри.

У Львові та Одесі з понеділка, 16 березня, закрили всі заклади торгівлі для запобігання поширенню коронавірусу. Працюватимуть лише продуктові крамниці, аптеки та заправки.

Карантин у Києві за інформацією МОЗ:

‼️МОЗ інформує:

У Києві задля недопущення поширення коронавірусу посилюються обмежувальні заходи.

Завтра, 17 березня, чинності набирають такі обмеження:

➡️Обмежується пересування громадян між столицею та іншими містами та населеними пунктами;

➡️Скасовується проведення культурних, спортивних, релігійних та інших масових заходів;

➡️Зачиняються заклади громадського харчування: ресторани, бари та кафе. Доступними залишаються послуги онлайн-замовлення та доставки їжі;

➡️Зачиняються столичні ТРЦ та інші магазини, за винятком продуктових та аптек. Також у звичайному режимі працюватимуть АЗС, банки та банкомати;

➡️Припиняють роботу спортивні комплекси та зали, СПА-салони, салони краси, сауни, косметологічні та масажні кабінети, перукарні, тату-салони, дискотеки, нічні та комп’ютерні клуби, а також інші побутові заклади.

Щодо роботи державних установ та транспорту у столиці:

➡️Рекомендується обмеження прийому громадян у столичних ЦНАПах, а також проведення засідань консультативних органів. Місцева влада рекомендує приймати громадян лише за потреби та за попереднім онлайн-записом;

➡️Тимчасово скасовується проведення нарадчих та колегіальних засідань, громадських слухань, особистих прийомів громадян;

➡️Робота громадського транспорту не обмежується, однак рекомендуємо громадянам не користуватися ним та не пересуватися містом без зайвої потреби.

Закликаємо також керівників усіх столичних підприємств та організацій максимально забезпечити необхідні умови для переведення своїх працівників у режим віддаленої роботи. Крім цього, наголошуємо на необхідності запровадження профілактичного спостереження для працівників, які недавно відвідували інші країни, в яких є епідемія коронавірусу.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors