Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > У Білій Церкві закриють магазин відомої російської мережі – секретар РНБО
У Білій Церкві закриють магазин відомої російської мережі – секретар РНБО
Понеділок 20 Вересня, 2021

В Україні працює мінімум чотири магазини мережі Mere: у Білій Церкві, Павлограді, Миколаєві та Нікополі.

Російська торговельна мережа MERE припинить свою роботу в Україні, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Про це він повідомив на брифінгу 17 вересня.

Журналіст запитав у секретаря РНБО про роботу магазинів Mere, які належать власникам російської мережі супермаркетів «Світлофор», у Білій Церкві та Павлограді.

“Я вам можу назвати ще два місця (окрім Білої Церкви й Павлограда — ред.), там, де сьогодні є ця мережа. Будьте впевнені: ця мережа у нашій країні працювати не буде”, — переконує Данілов.

Відповідаючи на запитання щодо висновків і планів РНБО, Данілов сказав, що українці “побачать найближчим часом все це на власні очі”.

“Ми розуміємо, як будемо на це реагувати, розуміємо, що будемо у цьому випадку робити. Ба більше, я можу сказати, що певна кількість співробітників цієї мережі приїхала з РФ, якимось дивним чином вони тут отримують можливість працювати”, — додав секретар РНБО.

Біла Церква. Бульвар Грушевського. Тут розташований магазин мережі Mere. Він відкритий. Хоча раніше секретар РНБО наполягав, у цієї мережі російські власники і магазини не працюватимуть. З журналістами розмова у магазині не склалася. Кажуть, звертатися до директора. Він живе не в Україні, як і власники магазинів. А сама мережа європейська, переконана адміністраторка магазину.

Всього Mere планувала відкрити 40 магазинів до кінця 2021 року.

Супермаркети Mere середньою площею 800-1000 кв. м і асортиментом в 1500-2000 SKU працюють у форматі жорсткого дискаунтера. За рахунок співпраці безпосередньо з виробниками товарів, відсутності “плати за вхід” жорсткої економії на оформленні та обладнанні магазину (який часто нагадує склад-магазин) мережа декларує, що покупець платить за товар, а не за бренд. Саме російське коріння торгової мережі дозволили секретарю РНБОУ Олексію Данилову постійно спростовувати наміри рітейлера в Україні, називаючи їх провокацією.

Пізніше він назвав запуск Mere в Україні – спецоперацією Росії, а зовсім нещодавно, в інтерв’ю Радіо Свобода заявив, що інформація про роботу російської мережі супермаркетів Mere в Україні є фейком і елементом гібридної війни.

“Це один з фейків, який нам закинули, що нібито працює ця мережа. Покажіть, де ця мережа є, де вона існує”, – сказав чиновник. За його словами, була дана команда перевірити наявність магазинів Mere в Павлограді, яка нічого не виявила. 

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors