Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Кримінал > У Білій Церкві викрили угруповання виробників контрафактного алкоголю: 20 т фальсифікату на 10 млн грн
У Білій Церкві викрили угруповання виробників контрафактного алкоголю: 20 т фальсифікату на 10 млн грн
П’ятниця 25 Червня, 2021

На території Київської області група чоловіків організувала виготовлення алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Для цього вони облаштували низку підпільних цехів. В подальшому алкоголь із використанням підроблених марок акцизного податку збували в магазини та через інтернет-мережу. 

Про це повідомила пресслужба поліції Київщини.

Викрили злочинне угруповання працівники слідчого управління поліції Київщини спільно УСР в Київській області ДСР України із залученням спецпризначенців за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури.  

Встановлено, що незаконний бізнес організував 38-річний мешканець міста Біла Церква і 6 його спільників віком від 35 до 49 років. Зловмисники облаштували 2 підпільні цехи у нежитлових приміщеннях, розташованих в промисловій зоні міста Біла Церква, а також орендували 8 складів.

Чоловіки виготовляли товар в антисанітарних умовах із сировини невідомого походження. Підробку ділки збували підпільно через інтернет-сайт та в магазинах як продукцію відомих брендів по всій Україні. Замовлення доправляли клієнтам поштою, а також на власних автомобілях.

Правоохоронці з’ясували, що за добу фігуранти справи виготовляли до 500 літрів підробки, а щомісяця збували фальсифікату на 5 мільйонів гривень. 

Працівники поліції провели 22 обшуки за місцями виробництва та зберігання контрафакту в місті Біла Церква. Під час слідчих дій вилучено, більше ніж 20 тонн спирту, пакувальну тару з маркуванням елітних брендів алкогольної продукції, автомобілі за допомогою яких здійснювалась перевезення контрафактної продукції, обладнання для виробництва контрафакту, чорнові записи, а також тютюнові вироби. Орієнтовна вартість вилученого алкоголю становить майже 10 мільйонів гривень. 

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та ч. 2 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. За скоєне чоловікам загрожує до п’яти років ув’язнення. 

Наразі правоохоронці встановлюють джерела походження сировини та інших осіб, причетних до виготовлення та реалізації фальсифікату.

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors