Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Коронавірус online > У Білій Церкві виконком послабив карантин: відкриють кафе, магазини та непродовольчі ринки
У Білій Церкві виконком послабив карантин: відкриють кафе, магазини та непродовольчі ринки
П’ятниця 23 Квітня, 2021

Сьогодні 23 квітня відбулося позачергове засідання комісії виконавчого комітету міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де розглянули поточний епідеміологічний стан у Білоцерківській міській територіальній громаді.

Після цього відбулося позачергове засідання виконавчого комітету, на якому було прийняте рішення про організацію роботи закладів громадського харчування та суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері торгівельного обслуговування населення на період дії карантину.

Рішенням виконкому кафе, непродовольчі ринки та магазини зможуть організовувати свою діяльність виключно за умови дотримання усіх протиепідемічних вимог, прописаних у рішенні. Масові заходи (банкети) залишаються під забороною. Відповідне рішення виконком підтримав на позачерговому засіданні сьогодні, 23 квітня.

Відтак, було прийнято рішення:

1. Суб’єктам господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування на період дії карантину організовувати роботу з дотримання таких протиепідемічних заходів:
1.1.
Допуск до роботи персоналу закладу здійснюється за умови використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, гумових рукавичок, після проведення термометрії (співробітники з підвищеною температурою тіла понад 37,2 0С або із ознаками гострого респіраторного захворювання до роботи не допускаються).
1.2. На вході до закладу та поруч з місцем видачі замовлень організовуються місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів.
1.3. Централізований збір та утилізацію використаних засобів індивідуального захисту (захисні маски, респіратори, захисні щитки), паперових серветок здійснювати в окремі контейнери/урни (картонні або пластикові), з кришками та поліетиленовими пакетами, які замінювати після заповнення або за графіком, щільно зав’язувати та наносити маркування («використані засоби індивідуального захисту»).
1.4. Обслуговування відвідувачів здійснюється за умови використання ними вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно (пересування по закладу без вдягнутих засобів індивідуального захисту забороняється).
1.5. Розміщення столиків в закладах громадського харчування здійснюється на відстані не менше 1,5 м та за умови розміщення не більше двох відвідувачів за одним столиком (без урахування дітей віком до 14 років).
1.6. Видача замовлень в багаторазовому посуді здійснюється виключно за наявності умов для механізованого миття посуду з застосуванням посудомийної машини (дозволяється користуватись одноразовим посудом з картону або паперу). Прибори та додатки до напоїв (цукор, мішалки, трубочки тощо) мають бути в індивідуальній упаковці.
1.7. Біля місць потенційного скупчення відвідувачів здійснюється маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менше 1,5 м.
1.8. Вологе прибирання виробничих приміщень та поверхонь, місць контакту рук персоналу і відвідувачів (ручки дверей, місця сидіння, столи тощо) здійснюється з використанням миючих та дезінфекційних засобів після кожного відвідувача.
1.9. Проведення в приміщенні закладу розважальних та святкових заходів, дискотек, банкетів, майстер-класів тощо забороняється.

2. Суб’єктам господарювання, які провадять діяльність у сфері торгівельного обслуговування населення на період дії карантину організовувати роботу з дотримання таких протиепідемічних заходів:
2.1.
Допуск суб’єктів господарювання та їх працівників, які провадять діяльність у сфері торгівельного обслуговування населення здійснюється за умови використання ними засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, гумових рукавичок, після проведення термометрії (співробітники з підвищеною температурою тіла понад 37,2 0С або із ознаками гострого респіраторного захворювання до роботи не допускаються).
2.2. На вході до приміщень в залу торгівельного обслуговування населення  організовуються місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів.
2.3. Обслуговування відвідувачів здійснюється за умови використання ними вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно. На території ринку перебування без вдягнутих засобів індивідуального захисту забороняється.
2.4. Одночасне перебування відвідувачів у закладі торгівельного обслуговування населення дозволяється з розрахунку не більше однієї особи на 10 квадратних метрів площі.
2.5. Дезінфекція контактних поверхонь, прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торгівельні місця здійснюється в кінці кожного робочого дня. 

3. На території Білоцерківської міської територіальної громади заборонити неконтрольовану (стихійну) торгівлю.

4. Дотримання вимог протиепідемічних заходів забезпечується суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування та суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торгівельного обслуговування населення.

5. Рішення набирає чинності 24 квітня 2021 року.

Відео:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors