Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > У Білій Церкві відбулись слухання щодо планів прибережних територій р. Рось
У Білій Церкві відбулись слухання щодо планів прибережних територій р. Рось
П’ятниця 17 Січня, 2020

16 січня відбулися громадські слухання «Розроблення детального плану території сектору № 45 міста Біла Церква, обмеженого проектною вулицею та р.Рось орієнтовною площею 31,45 га» та «Розроблення детального плану території сектору № 48 міста Біла Церква, обмеженого проектними вулицями, вул. Заярська  та Рось орієнтовною площею 19,76 га».

Детальні плани розроблені на виконання ст. 19 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», на основі Генерального плану міста Біла Церква з метою визначення умов та обмежень використання території для містобудівних потреб у межах визначених зон. Плани були розроблені на замовлення управління містобудування та архітектури Білоцерківської міської ради міської ради, на підставі рішень Білоцерківської міської ради від 28 березня 2019 року № 3568-68-VII та № 3569-68-VII.

Розробником детального плану території №45 виступив ФОП Бабич Юрій Іванович; детальний план території сектору № 48 міста Біла Церква був  розроблений приватною творчою архітектурною майстернею «АРЧ&М» (директор Чернов Ю.Ю.).

Детальні плани території сектору №45 та території сектору №48 затверджуються з метою визначення планувальної організації і функціонального призначення просторової композиції і параметрів забудови та ландшафтної організації території, призначеної для комплексної забудови.

Тож під час громадських слухань було презентовано схему облаштування на даних територіях рекреаційних зон – зі створенням нових об’єктів інфраструктури та з урахуванням особливостей природного ландшафту, наявності житлової та промислової забудови, інженерних мереж та комунікацій тощо.

Зокрема під час розгляду плану території сектору №45 було презентовано такі об’єкти, як природний парк, зоологічні куточки, музей природи тощо. Також у плані запропоновано створення автомобільного мосту, який з’єднуватиме даний сектор із вулицею Гризодубової, будівництво споруд торговельного призначення  тощо. План території сектору №48 передбачає створення парку «Юрський період», встановлення тематичних дитячих майданчиків, містить розмітку пішохідних та велосипедних доріжок та ін.

Під час громадських слухань було обговорено питання щодо можливостей розвитку даних територій, збереження їхнього цільового призначення, перспектив щодо залучення інвесторів тощо.

До речі, з матеріалами території секторів №45 та №48 всі бажаючі мали змогу ознайомитися на офіційному веб-сайті Білоцерківської міської ради міської ради у розділі «Актуально» та в холі управління містобудування та архітектури за адресою: бульв. Олександрійський, 75, приміщення 134,  м. Біла Церква, до 14 січня 2020 року.

У заході взяли участь: заступник міського голови Анатолій Кравець, архітектори міста, представники громадськості та ін.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors