Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > У Білій Церкві в р. Рось виявлено масову загибель риби (Фото)
У Білій Церкві в р. Рось виявлено масову загибель риби (Фото)
Понеділок 26 Липня, 2021

Фахівці встановлюють причини замору риби. У річках Красна в с. Красна Слобідка Обухівського району та Рось в м. Біла Церква Київської області виявлено замор водних біоресурсів. Про це повідомляє Київський рибоохоронний патруль.

23 рибпатрульні Київщини здійснили обстеження р. Красна вздовж берегової лінії.

В результаті місцями виявлено загибель таких водних біоресурсів: йорж звичайний – 53 екз., середньою вагою 15-20 г, окунь – 30 екз., вагою 30-40 г та судак – 15 екз., вагою 500 – 1 000 г. Встановлено, що у риби наявні ознаки гниття, а вода зеленого кольору з неприємним запахом.

Для дослідження причин замору інспекторами відібрано проби води та направлено в Іхтіопатологічну лабораторію Держрибагентства. Результати будуть згодом.

24 липня рибпатрульні Київщини разом з директором Іхтіопатолоігчної лабораторії Держрибагентства здійснили виїзд на р. Рось. Шляхом огляду визначено площу ураження і здійснено середній підрахунок кількості загиблої риби на поверхні води та мілководді з визначенням її видового складу і вікової групи; проведено опитування місцевого населення щодо ймовірних причин замору.

Було здійснено вимірювання температури води та розчиненого кисню у семи місцях.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors