Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > У Білій Церкві в 2019 році було проведено більше 200 заходів для молоді, – Геннадій Дикий
У Білій Церкві в 2019 році було проведено більше 200 заходів для молоді, – Геннадій Дикий
Понеділок 13 Липня, 2020

Геннадій Дикий продовжив звітувати перед білоцерківцями про роботу білоцерківської міської ради та виконавчого комітету за 2019 рік. Цього разу він звітував про такі галузі як молодіжна і сімейна політика, спорт та культура.

Завданням міської влади є забезпечення для дітей, юнацтва та молодих людей можливості повноцінно розвиватись у будь яких сферах. 

Молодіжна політика.

В Білій Церкви проживає біля 57 тис молодих людей віком від 14 до 35 років, що складає 28 % від загальної кількості мешканців міста. У місті працюють  студентська та молодіжна ради, що забезпечують зв’язок і взаєморозуміння між молоддю та владою:  організовуються заходи, реалізуються проєкти,  підтримуються талановиті й обдаровані молоді люди,  організовується  їх стажування в органах місцевого самоврядування та фінансуються  молодіжні ініціативи.

Загалом за 2019 рік було проведено понад 200 заходів для молоді,  на реалізацію яких з міського бюджету виділено 648 тис грн та охоплено понад 20 тис молодих людей. В рамках громадського бюджету  реалізується проєкт «Молодіжний центр», який має стати епіцентром молодіжних подій, місцем, де буде все необхідне для змістовного дозвілля, спілкування та корисної співпраці молоді. У 2019 році 21 кращий студент  вищих навчальних закладів міста отримували щомісячну стипендію міського голови. Було виділено 100 тис грн на міський конкурс проєктів  у сфері роботи з дітьми та молоддю, розроблених інститутами громадянського суспільства.

У 2019 році було гучно відзначено День  молоді – результат спільної діяльності  міської влади й  активних молодих людей, громадських організацій та ініціативних груп. До послуг мешканців було більше 40 найрізноманітніших локацій, піднесений настрій забезпечували  спортивні й дитячі розваги, 3 популярні молодіжні гурти, вогняне шоу, а результат графіті-фестивалю – мурал української дівчини, і зараз прикрашає будинок  культури «БілоцерківМаз».

У рамках підтримки сім’ї у 2019 році 3 новонароджених громадяни Білої Церкви, які народилися в перший день Нового року та в День міста, отримали пам’ятні подарунки, а їх мами – вітання  безпосередньо в пологовому будинку.  Кожна білоцерківська сім`я, в якій народилися двійні, отримує від громади міста дитячі візочки.  За  2019 рік в Білій Церкві відзначено 22 таких родини. Охоплені увагою  багатодітні родини. Станом на 01 січня 2020 року 1504 батьків та 3773 дітей отримали посвідчення  членів багатодітної сім’ї, що дало їм право на оформлення відповідних  пільг.  Місто піклується про дітей, які втратили одного або декількох батьків, або опинилися в сладних життєвих обставинах. Важливим є те, що за останні чотири роки кількість дітей, які виховуються в державних інтернатних закладах, зменшилася вдвічі.

З метою підтримки та заохочення кандидатів у  патронатні вихователі в грудні 2019 року Білоцерківською міською радою прийнято рішення про щомісячну муніципальну доплату сім’ям патронатних вихователів в розмірі одного прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Впродовж 2019 року органом опіки та піклування за поданням служби у справах дітей було прийнято 28 рішень щодо захисту житлових прав дітей, зокрема дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

При службі у справах дітей функціонує центр соціально-психологічної реабілітації дітей  «Злагода». В центрі «Злагода» проходять курс реабілітації не лише діти, а й батьки вихованців. Влітку 2019 року службою у справах дітей було організовано відпочинок для 30 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На ці потреби з міського бюджету було виділено 200 тис грн.

Муніципалітет піклується також про те, щоб кожна дитина незалежно від майнового стану родини мала можливості повноцінно фізично розвиватися та реалізовувати себе у спорті та мистецтві.

У 2019 рік на функціонування спортивної галузі виділено близько 27 млн грн, з них  на заробітну плату  – 22 млн,  на утримання й капітальні видатки  –  5 млн грн.

В Білій Церкві працюють 6 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, у спортивних секціях яких займається понад 3,5 тис дітей. Крім того,  в місті є 59 спортивних залів, 5 плавальних басейнів.  У місті культивуються 36 видів спорту. Заняттями в спортивних секціях та клубах охоплено понад  16 тис осіб.

В місті є можливість займатися  фізичною культурою і спортом людям з особливими потребами, для яких у 2019 році працювали  секції  й проводилися змагання Протягом 2019 року  проведено понад 230  спортивно-масових заходи  серед різних вікових груп. 

У  складі збірних команд України на всеукраїнських та міжнародних змаганнях  гідно виступали  понад 30 білоцерківських атлетів з різних видів спорту. 

Представниками Білої Церкви за 2019 рік на чемпіонатах світу та Європи завойовано 35 медалей різного ґатунку, серед яких одна з найвищих –  срібна медаль Павла Мандзюка на ХІХ зимових Дефлімпійських іграх у класичному спринті 1200 метрів.  

На чемпіонатах  України серед юнаків та дівчат наші спортсмени вибороли  198 золотих нагород, 197 – срібних та 184 – бронзових.

Спортсменів, які досягли найвищих результатів на міжнародному рівні, відзначено нагрудним знаком «Відзнака міського голови» та «За заслуги перед містом».

Культурна галузь Білої Церкви

Визначальним фактором у всіх напрямах культурного життя є створення умов для діяльності установ культури, творчих колективів, творчих особистостей. Це заохочення  через творчі конкурси та присудження мистецьких премій,  призначення стипендій талановитим учням, залучення мистецьких подій обласного та всеукраїнського масштабу  до їх проведення в Білій Церкві.

В Білій Церкві повноцінно фунціонує 6 шкіл естетичного виховання в яких навчається майже 3000 дітей, а також 11 бібліотек. Ці заклади розташовані у різних районах міста, що забезпечує рівні можливості усіх дітей здобувати мистецьку освіту. Біла Церква зберігає цю розгалужену систему і ми збільшуємо кількість напрямків і видів мистецтва і творчості для юних білоцерківців.

На підтримку місцевих авторів з коштів міського бюджету у 2019 році було виділено та освоєно 88,5 тис. грн.

 З метою соціального захисту сімей з мінімальними доходами 275 дітей, які навчаються в школах естетичного виховання, користуються пільгами. В 2019 році пільги для цієї категорії дітей надаються на суму 488,0 тис. грн.,

У 2019 році для комфортної роботи викладачів та навчання учнів, а також з метою енергозбереження в комунальних закладах Білоцерківська школа мистецтв № 4 замінено вікна, а в музичній школі № 2 проведено капітальний ремонт фасаду на суму  807,5 тис. грн.

В центральній бібліотеці було замінено вікна на енергозберігаючі та завершено ремонт фасаду бібліотеки-філіалу №8.

Понад 500 учнів цього року стали переможцями та лауреатами Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів і конкурсів.

У 2019 році успішно реалізовані нові мистецькі проекти, традиційна діяльність наповнюється новим, сучасним змістом. Як приклад, можна назвати фестиваль ковалів «Сталева Жар Птиця» до свята Івана Купала, мистецький фестиваль «Арт Панорама»,   фестиваль молодіжної творчості «Чубинський Fest», Міжнародний симпозіум скульптури, де взяли участь скульптори з Люксембургу,  Туреччини,  Іспанії.

Міська влада усвідомлює, що саме можливість повноцінного розвитку дітей у спорті та мистецтві, а також всебічна підтримка молоді та молодих родин може стати основною причиною для білоцерківців залишатися жити і працювати в рідному місті, тож ми обов’язково будемо продовжувати і збільшувати роботу у цих напрямках. 

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors