Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > У Білій Церкві учасники АТО роками не можуть отримати земельні ділянки (Відео)
У Білій Церкві учасники АТО роками не можуть отримати земельні ділянки (Відео)
П’ятниця 31 Січня, 2020

Дуже часто учасники бойових дій звертаються до різних інстанцій з проханням допомогти в отриманні земельної ділянки, яку їм повинні надати згідно із законом.

У Білій Церкві до НацКорпусу звернувся Вадим Сова, який з 2014 року захищав Україну на Сході. Він повернувся з війни у 2016-му, після чого звернувся до місцевої влади з проханням виділити йому шматок землі. Але досі для нього не знайшлося ділянки, зате місцева влада чомусь виділила територію під забудову таунхаусами.

Пише Vadym Sova на своїй сторінці у Facebook:

Місцева влада відмовляє ветеранам війни у наданні передбачених законом земельних ділянок під житлове будівництво, водночас роздає землі під забудову бізнес-структурам. Починаєм висвітлювати це, гуртуємось, плануємо дії.
Кожен учасник бойових дій має ПЕРШОЧЕРГОВЕ право на отримання ЧОТИРЬОХ ділянок землі–ділянки для житлового будівництва, ділянки для ведення садового господарства, ділянки для встановлення гаража, земельної ділянки сільськогосподарського призначення.

Vadym Sova закликає всіх, хто опинився в подібній ситуації, виходити на зв’язок з ним для організації та координації подальших дій з метою успішної реалізації права на отримання ділянки для житлового будівництва.

З такою ж проблемою зіткнувся і Shelest Victor.

Пише Shelest Victor на своїй сторінці у Facebook:

22 січня 2020 року подав заяву на отримання 10 соток в Білій Церкві як учасник АТО, мав при собі генплан міста де є вільні ділянки. Подав на ділянку по вул. Київська між адресами 25 та 27. Сьгодні вже телефонували з невідомого номеру та пропонували відмовитись від землі – бо будуть наслідки. Ось як працює наша БМР!!!

Схожа історія і в Даниленко Олександра, який пішов воювати у 2014 році. Він півтора роки служив в окремому загоні спеціального призначення. З осені 2015 року Олександр подавав заяви до відповідних інстанцій щодо отримання земельної ділянки, яка йому має бути видана згідно із законом, але у відповідь надходили тільки відмови. Про це пише Національний корпус.

Нещодавно ветеран знайшов вільну ділянку землі у місті і написав прохання про її присвоєння.

«Мені прийшла відповідь, що нібито ця земля має не те цільове призначення, на яке я можу претендувати. Але тоді виникає питання: чому комусь можна будувати таунхауси посеред дороги, а для мене цільове призначення землі змінити не можна? Можливо, і мені варто дозволити посеред дороги побудувати собі будинок?», – іронізує Даниленко.

Чому ж так виходить, що для тих, хто захищав наш спокій на фронті землі не знайшлось, зате є вільні ділянки для бізнес-структур Національний корпус у Білій Церкві буде розбиратися, хто у цьому винен та доб’ється справедливого розв’язання цього питання для наших воїнів, – пишуть вони на своїй сторінці у Facebook.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors