Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Кримінал > У Білій Церкві судитимуть колишнього керівника підприємства Міноборони
У Білій Церкві судитимуть колишнього керівника підприємства Міноборони
Середа 7 Жовтня, 2020

Слідчий Білої Церкви скерував до суду матеріали щодо колишнього держпосадовця, який вчинив розтрату державного майна. Про це повідомила пресслужба поліції Білоцерківщини.

Досудове розслідування за цим фактом розпочалося за ініціативою СБУ Київщини. Слідством з’ясовано, що 31-річний мешканець столиці, який перебував на керівній посаді державного підприємства Міністерства оборони України скористався своїм службовим становищем та підробивши відповідну документацію протиправно передав іншим особам вантажні транспортні засоби.

В ході слідства поліцейські встановили, що держслужбовець таким чином заподіяв державі в особі Міністерства оборони України збитки на суму понад 100 тисяч гривень.

Як повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, військовою прокуратурою Білоцерківського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього директора державного підприємства Міністерства оборони України. Вказана посадова особа обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 2 та ч. 3 ст. 191 КК України, тобто у службовому підробленні, а також привласненні та розтраті державного майна.

Встановлено, що посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою незаконного особистого збагачення за рахунок майна державного підприємства Міністерства оборони України, привласнив 2 одиниці будівельної техніки загальною вартістю понад 102 тисячі грн. В подальшому він надав привласнену будівельну техніку в оренду третім особам від імені комерційної структури, засновником якої він же й являвся.

В ході досудового розслідування в обвинуваченого вилучено грошові кошти на суму 184 тис грн., на які накладено арешт. З метою відшкодування завданих збитків прокурором заявлено цивільний позов в інтересах держави.

05.10.2020 військовою прокуратурою Білоцерківського гарнізону обвинувальний акт щодо підозрюваного направлено до Білоцерківського міськрайонного суду.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors