Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > У Білій Церкві планують витратити 129 млн гривень на реконструкцію водопроводу в громаді
У Білій Церкві планують витратити 129 млн гривень на реконструкцію водопроводу в громаді
П’ятниця 24 Грудня, 2021

Білоцерківська громада протягом трьох років витратить 129 млн гривень на модернізацію систем водопостачання та водовідведення. Дану програму затвердили в Білоцерківській міській раді наприкінці року. 

“Метою Програми є: покращення забезпечення населення Білоцерківської міської територіальної громади  питною водою в достатній кількості та сталим водовідведенням, реформування та розвиток водопровідно-каналізаційного господарства, підвищення ефективності та надійність його функціонування, поліпшення екологічної ситуації в населених пунктах Білоцерківської міської територіальної громади, відновлення, охорона та раціональне використання джерел питного водопостачання”, – йдеться в документі.

Близько 30,6 млн гривень виділять на реконструкцію мереж водопостачання і водовідведення та окремих їхніх ділянок. Також планується закупити спецтехніку: трактори з причіпом, екскаватори, насосне обладнання, самоскиди, Лабораторії ВЕТЛ – на суму біля 10 млн гривень. 

Як повідомляє KV, в попередній програмі на 2021-2023 роки планувалося витратити 290 млн гривень, що майже вдвічі більше за те, що відведено на 2022-2024 роки. Тоді на реконструкцію мереж водопостачання і водовідведення та окремих їхніх ділянок виділили 45,6 млн гривень. 

Жителі Білої Церкви нерідко жаліються на якість води та роботи водопровідних мереж. Нерідко в місті спалахують скандали, є й ті, хто вказує, що місцевим водоканалом нині керує не місто – він перебуває в концесії. Коригувати ціну на воду чи вплинути на ці процеси місто не може. Тарифи на водопостачання та водовідведення називають одними з найвищих на Київщині.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors