Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > У Білій Церкві пішов з життя рятувальник, командир відділення Черненко Тарас
У Білій Церкві пішов з життя рятувальник, командир відділення Черненко Тарас
Вівторок 16 Червня, 2020

14 червня 2020 року пішов з життя  командир відділення 4-ї Державної пожежно-рятувальної частини 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Біла Церква, старший прапорщик служби цивільного захисту Черненко Тарас.

Про це повідомило ГУ ДСНС України у Київській області.

Черненко Тарас Вікторович народився 15 березня 1983 року в м. Біла Церква Київської області.

В 2009 році закінчив техніко-економічний коледж Білоцерківського Національного аграрного Університету.

За досить короткий проміжок часу Тарас Вікторович успішно будував свою кар’єру:

В 2015 році відповідно до наказу ГУ МНС України у Київській області отримав спеціальне звання старший прапорщик служби цивільного захисту.

2006 – 2007 рік – пожежний 4-ї підпорядкованої Державної пожежної частини, м. Біла Церква;

2007 – 2012 рік – командир відділення 4-ї підпорядкованої Державної пожежної частини, м. Біла Церква;

2013 – 2020 рік – командир відділення 4-ї Державної пожежно-рятувальної частини 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Біла Церква Головного управління ДСНС України у Київській області.

Неодноразово виїжджав на ліквідацію пожеж на чолі караулу.

Так, 10 квітня 2010 року, в складі караулу виїхавши на ліквідацію пожежі в приватній двокімнатній квартирі десятиповерхового житлового будинку по вулиці Ак. Вула, особисто виніс непритомного власника оселі та керуючи діями особового складу, зумів швидко і своєчасно загасити пожежу, не допустивши розповсюдження її на вищі поверхи.

17 червня 2015 року приймав участь в гасінні масштабної пожежі на нафтобазі у Васильківському районі.

18 лютого 2019 року разом з начальником караулу на річці Рось рятував людину, яка провалилась під лід. При спробі начальника караулу витягти потерпілого з води, останній, в стані шоку різким рухом стягнув з човна в воду свого рятувальника. Не розгубившись, Тарас Черненко допоміг колезі, після чого рятувальники разом дістали та транспортували потопаючого до берега, передавши його до рук лікарів, які чекали на березі.

Також нещодавно 27 травня 2020 року у м. Біла Церква, у складі ланки ГДЗС Тарас особисто виніс дитину 2010 р.н. із задимленої оселі, після чого повернувся до гасіння пожежі.

За час проходження служби Тарас Черненко зарекомендував себе, як сумлінний та досвідчений співробітник, приймав активну участь в суспільному житті частини, постійно брав участь в різних змаганнях, навчав і виховував особовий склад свого відділення, займався підготовкою і виховував у підлеглих стройову виправку та фізичну витривалість.

Колектив Головного управління висловлює щирі співчуття рідним та близьким Тараса Вікторовича.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors