Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > У Білій Церкві можуть відключити опалення через борги місцевої ТЕЦ, – Нафтогаз
У Білій Церкві можуть відключити опалення через борги місцевої ТЕЦ, – Нафтогаз
Четвер 31 Грудня, 2020

ПрАТ “Білоцерківська Теплоелектроцентраль” (Київська область) різко збільшило борги за газ та поставило під загрозу постачання тепла мешканцям Білої Церкви вже у січні 2021 року.

Про це повідомляє пресслужба НАК “Нафтогаз України”.

“Загальна заборгованість підприємства сягає майже 600 млн грн. Мінімальний платіж для забезпечення безперебійного газопостачання у січні – 163 млн гривень. БілТЕЦ не виконує жодної з вимог щодо розрахунків для отримання природного газу. У жовтні та листопаді 2020 року підприємство взагалі не платило за газ. Це свідчить, що обов’язкові для ТЕЦ за законодавством України поточні рахунки із спеціальним режимом використання не працюють”, – йдеться у повідомленні.

У разі відсутності оплати Білоцерківська ТЕЦ має самостійно припинити газоспоживання з 7 години 1 січня 2021 року. Тож “Нафтогаз” закликає компанію оплатити спожитий газ, а також просить втрутитися у ситуацію новостворений антикризовий штаб в уряді.

“Якщо підприємство не виконає цю вимогу, транспортування та розподіл природного газу можуть бути припинені у встановленому законодавством порядку із залученням відповідних операторів газотранспортної системи та газорозподільних мереж”, – наголосили у Нафтогазі.

“Нафтогаз вжив усіх можливих заходів для уникнення загрозливої ситуації, що склалася у місті Біла Церква внаслідок грубого порушення ПрАТ “Білоцерківська теплоелектроцентраль” вимог чинного законодавства та умов укладених з компанією договорів постачання природного газу. Ми закликаємо власників підприємства та новообрану місцеву владу негайно втрутитися у ситуацію, що може зіпсувати новорічні свята десяткам тисяч мешканців міста. Сподіваюся, що вирішити проблему допоможе урядовий антикризовий штаб, що вже розпочав роботу”, – наголосив перший заступник голови правління Групи Нафтогаз Сергій Перелома.

фото – Photobilatserkva

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors