Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > У Білій Церкві впроваджено карантинні заходи. Чи готове місто (Відео)
У Білій Церкві впроваджено карантинні заходи. Чи готове місто (Відео)
Середа 11 Березня, 2020

Сьогодні 11 березня об 17.00 було проведено позачергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, на якому прийняли рішення про впровадження карантинних заходів на території Білої Церкви з 13 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року.

Згідно з рішенням виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з метою попередження розповсюдження коронавірусної інфекції (COVID-19) натериторії міста Біла Церква, з урахуванням ймовірного розвитку складної епідемічної стуації, ввести обмежувальні заходи на території міста Біла Церква з 13.03.2020 до 03.04 2020 року, а саме:    

– призупинити освітній процес у закладах загальної середньої, дошкільної, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти усіх типів, форм власності міста Біла Церква;

– призупинити освітній процес у вищих навчальних закладах;

-призупинити роботу театрів, кінотеатрів, музеїв, культурно-масових заходів тощо;

– призупинити роботу розважальних центрів;

-забезпечити обмеження проведення масових та спортивних заходів на території міста Біла Церква за участю більш як 60 осіб.

На підприємствах всіх формах власності посилити дизінфекаційні заходи та не допускати на роботу осіб з ознаками інфекційної хвороби. Рекомендовано роботодавцям скорочувати робочий день батькам, у яких малолітні діти.

Чи закуплено все до епідемії коронавірусу в Білій Церкві доповіла лікар-епідеміолог Марина Ляшко:

Первинно, хто може відслідкувати і хто може виявити такі ознаки захворювання, це сімейна медицина, первинна ланка. Вони на сьогоднішній день є взагалі не захищеними належними засобами захисту. Це є флизилинові одноразові костюми, які не захищають належно, згідно нормативних документів. Але до цього ані окулярів немає, ані рукавичок нітрилових, ані самого комбінезону або верхнього водонепроникного халату.

На сьогоднішній день лише по міській лікарні №3 є ізоляційних халатів 30, і це при тому, що одна зміна лікарів має використати приблизо 20-30 халатів.

Костюми біозахисту – лише 27.


Апарат штучної вентиляції легенів – 1.

Рукавички із довгими манжетами – немає.

Рукавичкі нітрилові – 4000 шт. Але цього недостатньо, тому що постійний оборот має бути їх.

Респіратори з фільтром – до 600 шт, лише вони дають належний захист.

Геннадій Дикий відповів: “кошти є, вони виділені, але, на жаль, на сьогоднішній день ми не можемо їх купити в Україні. Реально, їх фізично немає в Україні. Тому ми чекаємо від Міністерства охорони здоров’я, щоб нам дали можливість придбати ці засоби захисту”.

Заступник міського голови Інна Новогребельська зауважила, що на даний час відповідно до проведених тестів та висновків лікарів в Білій Церкві немає жодного підтвердженого випадку захворювання на коронавірус.

На позачергове засідання сесії міської ради (12.03.2020р.) буде винесено пропозицію виділити додаткові кошти на додаткове придбання засобів  індивідуального захисту – 300 тис. грн та ще 300 тис. грн на медикаменти. Крім того є необхідність придбання деякого обладнання (кисневого концентратору, апарату штучної вентиляції легень). Міський голова наголосив, що буде підготовано звернення до Київської обласної ради про виділення коштів для міської лікарні №3, аби придбати необхідні засоби та обладнання,  оскільки дана лікарня має виконувати функцію всієї області.

Управлінню освіти і науки міської ради також доручено підготувати звернення до Міністерства освіти і науки України відносно можливого перенесення пробного тестування ЗНО (21, 28 березня 2020 року).

Виконавчим органам міської ради та підприємствам, установам і організаціям різної форми власності доручено негайно – до покращення епідемічної ситуації: посилити дезінфекційні заходи в місцях одночасного перебування 60 осіб, підтримувати дотримання нормативних показників температури повітря та проводити наскрізне провітрювання в приміщеннях, невідкладно дотримуватися алгоритму дій згідно пам’яток.

Управління охорони здоров’я міської ради зобов’язано проводити щоденний моніторинг стану здоров’я мешканців міста Біла Церква та щоденно до 10.00 повідомляти оперативний штаб. Дана інформація щоденно буде висвітлюватися на офіційних ресурсах міської ради.

Підприємствам, установам і організаціям різної форми власності рекомендовано забезпечити недопущення до роботи з ознаками інфекційного захворювання.

Відділу транспорту та зв’язку міської ради, відділу з питань торгово-побутового обслуговування населення та громадського харчування міської ради доручено організувати разом із суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у місцях масового скупчення людей (зокрема на торговельних об’єктах, у місцях проведення культурно-масових заходів, в закладах громадського харчування) та здійснюють перевезення громадським транспортом заходи з посилення режиму поточної дезінфекції.

Дивіться деталі підготовки міста у сюжеті телеканалу Місто:

фото: FLY_BC

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors