Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Ціна на газ для побутових споживачів у січні зросте на 14%
Ціна на газ для побутових споживачів у січні зросте на 14%
Неділя 27 Грудня, 2020

У січні 2021 року побутові споживачі платитимуть за газ на 14% більше колишньої вартості. Так, компанія “Нафтогаз” встановила нову ціну для українців.

Про це йдеться на офіційному сайті НАК «Нафтогаз України».

Як стало відомо, із січня вартість природного газу становитиме 7,22 грн/куб. м з ПДВ і без урахування розподілу (доставки). У грудні поточного року ціна становила 6,33 грн/куб. м.

Платіжки за газ для більшості українців займають несуттєву частину в загальних витратах на комуналку. Так, близько 70% – вартість опалення, решта – гаряча вода, електроенергія, холодна вода і газ.

Якщо раніше тариф на газ встановлювався одразу на опалювальний сезон, то зараз вартість блакитного палива може змінюватися щомісяця.

“Зміни цін на газ у січні обумовлені насамперед сезонним фактором і збільшенням оптової ціни на блакитне паливо. Водночас “Нафтогаз України”, починаючи з серпня, пропонує своїм клієнтам газ за однією з найнижчих цін серед постачальників” – підсумували в повідомленні.

Нагадаємо, ціна газу в Європі з початку грудня виросла на 18%. На голландському хабі TTF (контракт на добу вперед) з поставкою 23 грудня ціна газу зросла до нового локального рекорду – $220 за тисячу кубометрів. Це максимальне значення за останні 22 місяці – з 5 лютого 2019 року.

Нагадаємо, НКРЕКП підвищила тариф на опалення для Білоцерківської ТЕЦ на 33,2%.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors